Nieuw theaterfestival over diversiteit

25-11-2015 (11:44) - Media

Festival Contact vindt van 7 tot en met 9 januari 2016 in Theater de Meervaart in Amsterdam voor het eerst plaats. Het is een nieuw festival dat zich richt op zowel culturele als seksuele diversiteit. 
 
Drie dagen lang worden er theatervoorstellingen (vrijwel allemaal (Nederlandse) premières) en film vertoond rondom deze thema’s. 
 
Daarnaast vinden er debatten plaats waarin de rol van de kunsten binnen de steeds diverser wordende samenleving belicht wordt. 
 
Festival Contact is een initiatief van Stichting DW-RS in samenwerking met Stichting Art. 1 en Theater de Meervaart en maakt onderdeel uit van het Arts & Design Programma EU2016 Europe by People.

divers 
Net zoals de Nederlandse samenleving wordt het Nederlandse theater (en de film) steeds meer divers. Bijzonder voorstellingen en producties worden gemaakt door eenlingen en groepen met verschillende culturele achtergronden en vinden langzaam maar zeker hun weg naar een net zo divers publiek. 
 
Om daar nog eens een flinke slinger aan te geven, bundelt Festival Contact een aanbod van verschillende voorstellingen en films en presenteert die in een aantrekkelijk programma dat daarnaast bestaat uit lezingen, dialogen en jamsessies.
 
Initiatiefnemer en programmeur Arjen Barel stelde met hulp van Chris Belloni (programmeur International Queer & Migrant Film Festival) een gevarieerd programma samen rondom drie thema’s: Being Bi-cultural, Seksuele Diversiteit en Beeldvorming. 

vreemdeling
Gevoed door actuele gebeurtenissen, de groeiende angst voor de vreemdeling, het gevoel van onthechting en de verharding van het debat zochten zij naar voorstellingen die ieder op hun eigen wijze een licht laten schijnen op de hedendaagse, cultureel diverse samenleving.
 
Five Questions you always wanted to ask a terrorist van de Nederlands/Marokkaanse Soufiane Moussouli en Israeli Raphael Rodan, onder regie van Marjan Barlage, is daar misschien wel het beste voorbeeld van. 
 
Maar ook Bromantics van het roemruchte Londense gezelschap Team Angelica toont ons een inkijk in de het leven van een groep seksueel en cultureel diverse jongeren en laat zien hoe zij hun leven vormgeven in een verwarrende tijd. 
 
Zandgasten/Zmagria, een Nederland Marokkaanse samenwerking legt met humor de vooroordelen die mensen over elkaar hebben bloot, op basis van de verhalen van Nederlandse Marokkanen die voor hun vakantie naar El Hoceima terugkeren en de Marokkanen die beseffen dat deze gasten meer Nederlands dan Marokkaans zijn. 

Bureaus

Marketing

Economisch