Agenda


Amsterdam in de steigers

Zes gebiedstransformaties onder de loep - Event

Amsterdam in de steigers

zo 6 januari 2019 t/m zo 10 februari 2019 - In de maanden januari en februari organiseert Architectuurcentrum Amsterdam traditiegetrouw de Winterlezingen: een reeks van zes lezingen op zondagmiddag. Binnen een overkoepelend thema, praten zes sprekers over zes verschillende onderwerpen. Begin 2019 wordt het jaar afgetrapt met een nieuwe serie over grootschalige gebiedsontwikkelingen in het Amsterdam van nu.

In de maanden januari en februari organiseert Architectuurcentrum Amsterdam traditiegetrouw de Winterlezingen: een reeks van zes lezingen op zondagmiddag. Binnen een overkoepelend thema, praten zes sprekers over zes verschillende onderwerpen. Begin 2019 wordt het jaar afgetrapt met een nieuwe serie over grootschalige gebiedsontwikkelingen in het Amsterdam van nu.


De stad groeit uit haar voegen. Amsterdam wil verdichten en transformeert monofunctionele buurten tot echte stadswijken met aandacht voor circulariteit en duurzaamheid. Hoe wordt dit aangepakt?


Voor deze lezingenreeks selecteerde Architectuurcentrum Amsterdam zes projecten: van de plannen voor het Zuidasdok tot de ontwikkelingen in het Centrumgebied Amsterdam Noord en van de transformatie van het Bajeskwartier tot de plannen voor een nieuw stadscentrum rondom Station Sloterdijk. Dit zijn locaties waar de bouwactiviteiten al volop gaande zijn of waar de bouwsteigers binnenkort het gebied domineren.


De lezingen vinden plaats op zondagmiddagen in januari en februari, kriskras door de stad. Aan sommige lezingen is een excursie verbonden.