Agenda


Daan Roosegaarde presenteert WATERLICHT in Rotterdam

Beleef de kracht en poëzie van water - Tentoonstelling

Daan Roosegaarde presenteert WATERLICHT in Rotterdam

do 25 oktober 2018 t/m za 27 oktober 2018 - Ter gelegenheid van de zinsbegoochelende tentoonstelling ‘Actie <-> Reactie. 100 jaar kinetische kunst’ in de Kunsthal Rotterdam wordt in de herfstvakantie, van 25 t/m 27 oktober, het visuele droomlandschap WATERLICHT gepresenteerd.

Ter gelegenheid van de zinsbegoochelende tentoonstelling ‘Actie <-> Reactie. 100 jaar kinetische kunst’ in de Kunsthal Rotterdam wordt in de herfstvakantie, van 25 t/m 27 oktober, het visuele droomlandschap WATERLICHT gepresenteerd.


Net als in de kinetische kunst, waarin licht en beweging je verbeelding prikkelen, is WATERLICHT een betoverende ervaring. Als een virtuele vloed gemaakt van LEDs, software en lenzen overspoelt dit kunstwerk het Museumpark en laat het je ervaren hoe hoog het water zou komen zonder menselijke interventie. Tegelijkertijd creëert WATERLICHT aandacht voor de stijgende waterspiegel als gevolg van de opwarming van de aarde.


De Rotterdamse première van WATERLICHT is speciaal ontworpen door de Nederlandse kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde voor het Museumpark en de Kunsthal. Roosegaarde: “We leven hier heel eigenwijs al meer dan duizend jaar onder de zeespiegel. Rotterdam is zelfs een van de laagstgelegen steden van Europa. De kans dat het fout gaat wordt steeds groter. ‘WATERLICHT’ gaat over kracht en kwetsbaarheid. Enerzijds is er de dreiging maar het toont ook mogelijkheden: we kunnen bijvoorbeeld drijvende steden bouwen."