Agenda


DEN conferentie

Hoe pak je digitalisering aan? - Congres

DEN conferentie

ma 4 maart 2019 t/m di 5 maart 2019 - Welke kansen biedt digitalisering voor musea, culturele instellingen en kunstenaars, en vooral ook, hoe betrek je het publiek en bereik je nieuwe doelgroepen? Marleen Stikker, het Victoria & Albert Museum in London, het Mauritshuis en vele anderen uit het culturele- en erfgoed veld komen tijdens de DEN conferentie 2019 in De Doelen vertellen hoe zij digitalisering aanpakken.

Welke kansen biedt digitalisering voor musea, culturele instellingen en kunstenaars, en vooral ook, hoe betrek je het publiek en bereik je nieuwe doelgroepen? Marleen Stikker, het Victoria & Albert Museum in London, het Mauritshuis en vele anderen uit het culturele- en erfgoed veld komen tijdens de DEN conferentie 2019 in De Doelen vertellen hoe zij digitalisering aanpakken.


4 maart: focus op kunstensector

Op de eerste dag van de conferentie, op maandag 4 maart,
ligt de focus op de kunstensector, met grote vragen en actuele voorbeelden over digitalisering; bouw je je eigen platform of gebruik je Google Arts & Culture? Deel je alles met open data? Op deze dag gaat het programma ook in op de mogelijkheden van podcasts voor theater- en kunstliefhebbers, hoe je iets toevoegt aan kunstbeleving met VR en AR, en hoe je video inzet als nieuw cultuurkanaal.


Sprekers die dag zijn Marleen Stikker van Waag Society, Kati Price (hoofd digitale media bij het Victoria & Albert Museum, een museum dat vaak als lichtend voorbeeld van digitalisering en publieksbereik wordt gezien), Christian Mio Loclair, digitaal kunstenaar en ondernemer, Emilie Gordenker, directeur van het Mauritshuis e.v.a.


5 maart: erfgoedsector ls innoverende kracht

Op de tweede dag van deze 2-daagse conferentie, ligt de aandacht vooral op de Erfgoedsector als innoverende kracht in het digitale landschap. Van het gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning bij het beschrijven en delen van collecties, tot samenwerking rond open data, innovatieve educatieve projecten, of een vernieuwende blik op het verleden. Keynote sprekers zijn onder andere Deborah Papiernik van internationaal gamebedrijf Ubisoft en Kati Price van het Victoria & Albert Museum in London. Op beide dagen zijn er uit actieve deelsessies met actuele voorbeelden uit de praktijk.