Agenda


Eerste editie online NPO Innovatie Festival

Festival

Eerste editie online NPO Innovatie Festival

do 3 juni 2021 t/m do 3 juni 2021 - Een online festival op 3 juni aanstaande, waar de NPO samen met omroepen, mediabedrijven en talloze inspirerende sprekers terugblikken én vooruitkijken op tal van innovaties bij de publieke omroep. Professionals, makers, denkers, uitvinders, studenten en andere geïnteresseerden zijn uitgenodigd voor het allereerste NPO Innovatie Festival.

Martijn van Dam, als NPO-bestuurslid verantwoordelijk voor innovatie en technologie: "We willen als publieke omroep vooroplopen in media-innovatie en daarom verkennen we continu nieuwe mogelijkheden om belevenissen te creëren, verhalen te vertellen en ons publiek op allerlei manieren in aanraking te laten komen met onze content. NPO en de omroepen zoeken daarin de samenwerking met bedrijven in onze omgeving en willen open zijn over wat we doen, bereiken en leren. Daarmee hopen we innovatie in de hele mediasector te stimuleren. En dat is ook precies de achterliggende gedachte van dit eerste NPO-innovatiefestival: informeren én inspireren om samen te innoveren."


NPO Innovatie Prijs

Tijdens de eerste editie van het festival wordt ook voor de eerste keer de NPO Innovatie Prijs uitgereikt, waarvoor we nu de nominaties bekend kunnen maken. Een jury, onder leiding van IT-ondernemer en oud-topschaatser Ben van der Burg, bepaalt wie de prijs krijgt voor het meest innovatieve media-concept van de afgelopen twee jaar.
 
Dit zijn de vijf genomineerden:
 
- AI Songfestival (VPRO)
- Wadoeje (NTR)
- Pointer "De straat die niet meer bestaat" (KRO-NCRV)
- Deepfake (EO)
- Zapp x TikTok

De winnaar zal worden bekendgemaakt tijdens de afsluitende talkshow.

NPO Innovatie
Het online festival is een initiatief van NPO Innovatie, een twee jaar geleden gestart onderdeel van de publieke omroep dat nieuwe diensten, platformen, technologieën en werkwijzen onderzoekt om het publiek ook op andere manieren in aanraking te laten komen met verhalen en daarmee maatschappelijke impact te creëren.