Agenda


Eerste Standup Economics festival in Groningen

Festival

Eerste Standup Economics festival in Groningen

zo 6 oktober 2019 t/m ma 7 oktober 2019 - TV-zender Comedy Central en het Financieele Dagblad organiseren op 6 oktober het festival Standup Economics in Groningen. Op verschillende podia in de binnenstad van Groningen leggen de scherpste comedians het vuur aan de schenen van bekende economen.

Onder meer Jörgen Raymann, Heleen Mees, Tex de Wit en minister Eric Wiebes gaan samen de uitdaging aan om grote economische onderwerpen inzichtelijk te maken met scherpte en humor. ‘Want economie is te belangrijk om geen grappen over te maken’, aldus de organisatoren.

Kilkenomics

Standup Economics is een initiatief van Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, economenvakblad ESB en Viacom’s Comedy Central, in samenwerking met verzekeraar a.s.r. De eerste editie van dit jaarlijkse festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Groningse instituten Alfa-college, Hanzehogeschool, Noorderpoort en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede de Gemeente en de Provincie Groningen. Het festival is geïnspireerd op het succesvolle Kilkenomics in Ierland, en zal elk jaar in een andere stad in Nederland plaatsvinden.
 
Tickets voor Standup Economics zijn vanaf 1 september hier verkrijgbaar.