Agenda


Film by the Sea - Schiermonnikoog

Festival

Film by the Sea - Schiermonnikoog

vr 24 januari 2020 t/m zo 26 januari 2020 - Film by the Sea strijkt in 2020 voor het eerst neer op Schiermonnikoog tijdens het vierde weekend van januari. Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 januari vindt op het Waddeneiland een speciale editie plaats van het Zeeuwse filmfestival en worden negen films vertoond in het Dorpshuis.

Openingsfilm van Film by the Sea - Schiermonnikoog is La belle époque. Nicolas Bedos schreef het scenario en regisseerde de hoofdrolspelers Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tilier en Fanny Ardant in deze Franse feelgood film. La belle époque opende afgelopen september ook de 21ste editie van Film by the Sea in Vlissingen.

Aansluitend op de openingsfilm wordt de Turkse film Sibel vertoond, geregisseerd door Guillaume Giovanetti en Çagla Zencirci. De rest van het weekend staan de volgende films op het programma de documentaire Duurzame Eilanden van Eef de Graaf, de Italiaanse thriller Il testimone invisible, de Duitse Oscarinzending System Crasher, de Franse film Les plus belles années d'une vie van veteraan Claude Lelouch, die in Vlissingen de Career Achievement Award 2019 ontving en een tweetal Scandinavische films, Out Stealing Horses en Sons of Denmark.

Kijk voor kaarten en meer informatie op de site van Film by the Sea.