Agenda


Future Flux Festival

Festival

Future Flux Festival

vr 9 juni 2017 t/m za 10 juni 2017 - Industry Day - Inspiratiedag waarop het bedrijfsleven en de creatieve sector nieuwe mogelijkheden voor de maakindustrie onderzoekt. 3D printers, Internet of Things, robotisering en nieuwe materialen; in hoog tempo verandert de maakindustrie. Tijdens Industry Day kijkt het festival voor creatieve technologie FUTURE FLUX FESTIVAL samen met gamechangers uit verschillende sectoren naar nieuwe maakprocessen, businessmodellen en rollen voor de toekomst.

In één dag krijgen 300 jonge entrepreneurs, creatieve ondernemers en andere nieuwsgierige gelijkgestemde geesten een spoedcursus nieuwe maakindustrie. Met keynotes, workshops en inspiratiesessies worden de grenzen tussen maakindustrie, Maker Movement en creatieve industrie flink opgerekt.

Keynotes
De Industry Day trapt af met een keynote van Scott Smith. Smith is de oprichter van Changeist, een creative research-, consultingorganisatie die bedrijven en overheden helpt met de toenemende complexe toekomst om te gaan. Tijdens de Industry Day zoomt Smith in op uitdagingen binnen de mondiale maakindustrie. Onder leiding van moderator Bart Krull (o.a. bekend van de Tegenlicht meet-ups in Pakhuis de Zwijger) wordt vervolgens het podium geboden aan een aantal changemakers uit de maakindustrie, waaronder architect onderzoeker Maria Yablonina; research associate aan het Institute for Computational Design and Construction aan de Universiteit van Stuttgart (DE). Met haar onderzoek ‘Mobile Robotic Fabrication for Fillament Structures’ werkt Maria met robots die, semiautonoom, nieuwe architectonische structuren kunnen maken. In haar keynote licht Maria het werken met juist kleine robotica als nieuwe mogelijkheid voor bouwprocessen toe.
Scott Smith & Maria Yablonina

Middagprogramma
Tijdens het middagprogramma ligt de focus op hands-on maakprocessen, businessmodellen, technologie en rollen voor de toekomst in ronde tafel sessies, tours, pitches en workshops van RDM Makerspace. Zo geeft Mare Straetmans, directeur van Port XL een masterclass pitchen, zijn er Studio Tours waar bedrijven op RDM een intieme kijk geven in hun werkprocessen. Één van deze bedrijven is het vooruitstrevende Studio Rap, na meerdere architectuurprijzen in de wacht te hebben gesleept, ontwerpen en produceren ze in hoog tempo architectuur met behulp van industriële robotarmen.
Binnen het HowDoYouDo format geven meer dan 40 digitale helden tijdens rondetafelsessies een kijkje in de keuken van de totstandkoming van innovatieve projecten: samengesteld met o.a. Het Nieuwe Instituut & BNA Academie. Zo vertelt Tessie Hartjes van Bluejay over het gebruik van haar drone als persoonlijk assistent in huis en laat Wietse van der Werf zien hoe hij met zijn Sea Ranger Service zowel werkloosheid als het beschermen van de oceaan in een klap oplost. Ook de creatieve industrie laat van zich horen; TED fellow, kunstenaar en bioloog Angelo Vermeulen toont met zijn werk ‘Seeker’ hoe je mensen kunt laten nadenken over wonen op andere planeten. Mediakunstenaar Dries Depoorter laat op ludieke wijze zien hoe Internet of Things zich tegen de mens kunnen keren.

FUTURE FLUX FESTIVAL is een meerdaags festival voor nieuwsgierige mensen en een platform voor nieuwe ontwikkelingen in techniek, kunst en innovatie. Het evenement past daarmee bij Rotterdam als stad waar de ruimte is om ideeën niet alleen te ontwikkelen, maar ook te testen en uit te voeren. Dat je de wereld kunt veranderen door dingen te maken is daarbij het uitgangspunt.

FUTURE FLUX FESTIVAL vindt plaats in de Onderzeebootloods en het Innovation Dock op RDM Rotterdam. Deze plek, groots en met een rijke industriële historie, ontwikkelt zich in een rap tempo tot dé plek waar industrie, creativiteit en innovatie samenkomen.

Praktisch:
Wat: FUTURE FLUX FESTIVAL
Waar: Onderzeebootloods, RDM Rotterdam

Wanneer: vrijdag 9 juni van 10:00- 02:00
zaterdag 10 juni van 10:00- 00:00

Entree: dagtickets: € 10,-
avondtickets: € 15,-
Industry Day: € 300,-