Agenda


Het einde van Blijburg

Met meerdaags festival valt het doek voor stadsstrand - Event

Het einde van Blijburg

vr 28 september 2018 t/m zo 30 september 2018 - Met een daverend meerdaags festival (inclusief camping) valt in het laatste weekend van september definitief het doek voor Blijburg. Na vijftien jaar nomadenbestaan op IJburg moet de strandtent wijken voor de bouwplannen van de gemeente Amsterdam.

Voordat het zover is kunnen bezoekers nog één keer van het strand genieten met drie nachten en twee dagen entertainment. Op het hoofdpodium en in talrijke kleine areas laten dj’s en live artiesten waaronder Jett Rebel, My Baby, DeWolff, Gallowstreet, Isis, Boris Werner en Spaceandtime het vrijbuitershart sneller kloppen.


In 2003 zag Stanja van Mierlo, oprichtster van Blijburg, in een opgespoten zandvlakte een strand voor Amsterdam én een broedplaats voor creatief talent. De naam ‘Blijburg’ koos ze niet zomaar. “Meer nog dan goed doen of perfect zijn, willen we graag blij zijn en blij maken. Blijheid zit in klein geluk en in de grote gedachte voor een breed publiek beschikbaar te willen zijn. Die missie is geslaagd; ondanks dat we niet blij zijn dat we dicht moeten, kijken we terug op een turbulente maar prachtige periode. Blijburg was en is nog héél even een vrijplaats waar iedereen welkom is.”