Agenda


Het Grote Mobiliteitsdebat

Event

Het Grote Mobiliteitsdebat

do 4 maart 2021 t/m do 4 maart 2021 - De Mobiliteitsalliantie organiseert in het kielzog van de verkiezingen ‘Het grote mobiliteitsdebat’. Op donderdag 4 maart van 10.30 tot 12.00 uur komen de grootste politieke partijen bijeen om hun visie op mobiliteit naar voren te brengen. Zij gaan met elkaar in debat over de toekomst van mobiliteit in Nederland. Welke keuzes maken deze politieke partijen?

Inmiddels hebben verschillende (kandidaat) Tweede Kamerleden hun aanwezigheid bevestigd, waaronder Mark Harbers (VVD), Roy van Aalst (PVV), Wytske Postma (CDA), Raoul Boucke (D66), Suzanne Kröger (GL), Stieneke van der Graaf (CU), Chris Stoffer (SGP) en Barbara Kathmann (PvdA).

Het debat zal gemodereerd worden door dagvoorzitter Rens de Jong, o.a. bekend van BNR Nieuwsradio. Het debat vindt plaats in het Muziekgebouw aan ‘t IJ te Amsterdam en is voor het publiek digitaal te volgen. De onderwerpen die onder andere zullen worden besproken zijn flexibiliteit, verkeersveiligheid, investeren in en het onderhoud van bestaande infrastructuur. Er zal ook worden stil gestaan bij maatschappelijke uitdagingen als stikstof en woningbouw.