Agenda


Inspiratiedag mbo-docenten Creatieve Industrie en ICT

Workshops en lezingen over actualiteit binnen het werkveld - Seminar

Inspiratiedag mbo-docenten Creatieve Industrie en ICT

wo 21 maart 2018 - Landstede MBO, Deltion College en Cibap Vakschool voor verbeelding organiseren een landelijke inspiratie dag voor mbo- docenten in de bedrijfstakken creatieve industrie en ICT. Zeker vierhonderdvijftig docenten komen naar Zwolle om de Zwolse aanpak te ervaren.Mark Mieras en Ralph Keuning doen de aftrap. Daarna gaan docenten gedurende de dag bij de drie scholen op inspiratietour waarbij workshops en lezingen de actualiteiten binnen het werkveld uitvoerig belichten.


Deltion College is het eerste programmaonderdeel waar de bestuurders van de drie Zwolse instellingen de gasten verwelkomen. Wetenschapsjournalist Mark Mieras is expert op het gebied van hersenonderzoek en hoe kunst, creativiteit en spel kunnen bijdragen aan een betere verbinding tussen de beide hersenhelften. Hij laat zien dat dit kan helpen om beter te kunnen leren. Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie in Zwolle, zal vertellen hoe de creatieve industrie zich in Zwolle ontwikkelt, wat de impact van kunst en cultuur kan zijn, hoe er met de onderwijsinstellingen wordt samengewerkt en wat dit voor de studenten oplevert. 

 

innovatie

Tijdens de inspiratietour bij Cibap, Deltion en Landstede aan het Stadionplein in Zwolle worden innovatieve projecten getoond, ontwikkelingen in de branche met elkaar gedeeld en bijvoorbeeld nieuwe software gedemonstreerd. Bij Deltion College ligt het accent op ICT, bij Landstede MBO op kunst & entertainment en bij Cibap op communicatie, media & design De inspiratietour wordt om samen afgesloten bij Deltion.


 

Docentendag ICT & CI, 21 maart 2018 from MBO Academie on Vimeo.