Agenda


Justine Tjallinks

Debuut bij Kahmann Gallery - Tentoonstelling

Justine Tjallinks

zo 18 november 2018 t/m zo 25 november 2018 - Voorheen was Justine Tjallinks (1984) werkzaam als art director en designer voor magazines. Maar na een tijdje besloot ze dat ze zich liever toe wilde leggen op het creëren van haar eigen beelden. Dagelijks geconfronteerd met codes en conventies uit de modewereld, legt Tjallinks nu juist de onconventionele schoonheden vast.

Voorheen was Justine Tjallinks (1984) werkzaam als art director en designer voor magazines. Maar na een tijdje besloot ze dat ze zich liever toe wilde leggen op het creëren van haar eigen beelden. Dagelijks geconfronteerd met codes en conventies uit de modewereld, legt Tjallinks nu juist de onconventionele schoonheden vast. 


Voor haar portretten werkt de fotografe samen met mensen die niet werkzaam zijn als professionele modellen. Tjallinks benadert mensen die volgens haar iets ongewoons hebben, om daarmee de diversiteit van de mensheid te vieren. 


Haar foto's hebben iets schilderachtigs en het lichtgebruik doet zelfs denken aan de schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Toch hebben de werken ook iets moderns, vanwege de manier waarop ze de unieke essentie van de geportretteerden vangt. 


Tjallink ontving in haar korte carrière al meerdere onderscheidingen, waaronder New Dutch Photography Talent in 2015. Haar werk stond onder meer in Vogue Italia, New York Times Style Magazine en Volkskrant Magazine.