Agenda


Kunstenfestival de Oversteek 2021

Festival

Kunstenfestival de Oversteek 2021

za 4 september 2021 t/m zo 5 september 2021 - Kunstenfestival De Oversteek trapt het eerste weekend na de zomervakantie traditiegetrouw het culturele seizoen af met fraaie voorstellingen in de polders en rond de oevers van de Waal rondom Nijmegen-Noord. Dit jaar een weekend lang vanuit een centraal festivalterrein.

Nieuw dit jaar is een zaterdagavondprogramma op 4 september op het centrale festivalterrein van Festival de Oversteek. En op de zondagmiddag biedt Festival De Oversteek een divers programma met muziek, theater, dans, literatuur, performance en alles ertussenin. Het publiek maakt letterlijk de oversteek naar vaak onbekende acts en voorstellingen. "Het wordt opnieuw een bijzonder jaar waar het vooralsnog onzeker is wat we wel en niet mogen. Daarbij is het voor mij het eerste jaar dat ik mag en ga programmeren voor Festival de Oversteek. Wat mij zo aantrekt aan het festival zijn de bijzondere en verrassende plekken waar je als publiek terecht komt en waar je kan genieten van voorstellingen die perfect passen op die locatie. Dat is ook hoe ik dit jaar ga programmeren, de juiste fit vinden tussen voorstelling en locatie", aldus programmeur Heleen Kalkman.
Dit jaar zullen onder andere Muziektheater collectief Des Filles & de Boys, UGI aka Erik Harbers (bassist bij o.a. De Niemanders, Roosbeef, Marike Jager), dagboekmuziek van Esther de Jong, punkjazz van SPUNK! en een drietal losbollen dat zich uitleeft op elektronische muziek Borokov Borokov de podia van de Oversteek betreden.
 

Atelier TAW: werkplaats voor dans en theater

Voor Atelier TAW gaan acht jonge (groepen) makers vanaf mei ieder aan de slag met een nieuwe, korte voorstelling op een door hen gekozen locatie in Nijmegen-Noord. Atelier TAW is er voor makers die willen experimenteren met nieuwe vormen van theater en dans en zich graag presenteren op een uniek podiumkunsten festival in Oost-Nederland. Zij presenteren hun werk tijdens het festival op zondag 5 september. "Het bijzondere aan Atelier TAW is dat het podium biedt aan veelbelovende jonge makers die inspiratie halen uit de omgeving. Voor deze jonge makers is het een zoektocht naar afhankelijkheid waarin ze durven leunen en vallen en het experiment aangaan met verschillende composities over lichaamstaal en licht en fysieke (on)gewenste afstand tussen de mensen. Wat we deze editie kunnen verwachten is onder andere mooie dansvoorstelling aan de waal, een verhaal over een vuurvlinder en worden er nieuwe helden gecreëerd", aldus producent Marthe Kruijt.
 

Tickets

Om gecontroleerd mee te bewegen met de maatregelen en mogelijkheden introduceren we dit jaar het 'weekendticket’ voor €15,- (exclusief service- en transactiekosten). Dit ticket verzekert je van toegang en geeft je entree tot het centrale festivalterrein op 4 & 5 september.