Agenda


Mads Mikkelsen en meer op IFFR 2021 online in februari

Festival

Mads Mikkelsen en meer op IFFR 2021 online in februari

ma 1 februari 2021 t/m zo 6 juni 2021 - De 50ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) start online. Van 1 tot en met 7 februari 2021 vindt het festival plaats op het speciaal hiervoor op maat gemaakte platform IFFR.com. In lijn met de coronamaatregelen nodigt IFFR 2021 het Nederlandse publiek en internationale gasten uit om premières, het complete filmprogramma van februari en de IFFR Pro Days (1 tot en met 5 februari) online te bezoeken. IFFR Talks is verder uitgebreid met een gesprek met de Deense acteur Mads Mikkelsen, die een hoofdrol speelt in de openingsfilm Riders of Justice van regisseur Anders Thomas Jensen. Ook is er meer bekend over het februariprogramma en de kaartverkoop.

Festivaldirecteur Vanja Kaludjercic: “Met het onlineplatform als het hart van ons festival bouwt IFFR 2021 voort op onze lange geschiedenis waarin we het experiment altijd hebben omarmd. We bieden een unieke plek waar filmliefhebbers kennis kunnen maken met opkomend talent. We kijken ernaar uit onze 50ste jubileumeditie online af te trappen met een community van makers, publiek en partners. Het februariprogramma zit vol films van avontuurlijke nieuwe stemmen en gevestigde filmmakers die zeker een snaar zullen raken. Met veel enthousiasme nodigen we iedereen van harte uit om het festival in februari online te bezoeken.” 


Praktische informatie en kaartverkoop

Het filmprogramma van februari – bestaande uit de Tiger Competition, Big Screen Competition, Ammodo Tiger Short Competition en Limelight – is online te zien voor publiek in heel Nederland en voor geaccrediteerde internationale pers en professionals. De IFFR Talks zijn wereldwijd gratis online te volgen. Alle filmpremières worden vergezeld door Q&A's waarbij het publiek live vragen kan stellen. Films blijven 72 uur on demand beschikbaar. De hoeveelheid kaartjes is beperkt. Tijdens het februariprogramma vindt van 2 - 7 februari dagelijks om 11:00 de live online talkshow IFFR Daily Talk plaats, met updates over de hoogtepunten van die dag, interviews met filmmakers en meer. De kaartverkoop gaat van start op 22 januari 2021. Praktische informatie over het kopen van een kaartje voor de 50ste editie en het online bezoeken van het festival is te vinden op IFFR.com. Exacte tijden en meer informatie volgen in de komende weken.
 
De uitgebreide 50ste editie van IFFR gaat online van start van 1 tot en met 7 februari 2021 op IFFR.com. Tot en met juni gaat het festival verder in verschillende vormen.