Agenda


Meesterlijk! Vier eeuwen teken- en schilderkunst

Tentoonstelling

Meesterlijk! Vier eeuwen teken- en schilderkunst

za 7 december 2019 t/m zo 29 maart 2020 - ‘Meesterlijk!’ belicht de bijzondere wisselwerking tussen teken- en schilderkunst en toont de liefde van grote meesters voor het tekenen.

De tentoonstelling laat in ruim 150 werken het meesterschap zien van 27 kunstenaars die in beide kunstvormen uitmunten. Beroemde meesters als Rembrandt, Rubens, Van Gogh, Delacroix, Pissarro, Saenredam, Goltzius en Basquiat, maar ook werk van minder bekende kunstenaars waaronder de Nederlanders Cornelis Saftleven en Josephus Augustus Knip.
 
De tentoonstelling maakt onderdeel uit van Boijmans bij de Buren, een stadsbreed project om de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen tijdens de renovatie zichtbaar te houden. De collectie tekeningen van Museum Boijmans Van Beuningen wordt vanwege haar gevoeligheid voor licht maar zelden getoond. In de tentoonstelling ‘Meesterlijk!’ in de Kunsthal wordt een selectie van de mooiste werken op papier voor even uit het depot gehaald om daarna weer voor jaren te worden opgeborgen.