Agenda


Movement Expo Aceleratio performance installatie

Tentoonstelling

Movement Expo Aceleratio performance installatie

vr 21 mei 2021 t/m zo 30 mei 2021 - Aceleratio is een interdisciplinaire performance installatie, die het on- en offline publiek beoogt te confronteren met strijd, vrijheid, moed en troost, vanuit de noodzaak deze tijd te belichamen. Artistieke leiders Dayna Martinez Morales & Vincent Verburg zijn de initiatiefnemers van Aceleratio Movement Expo.

Tien ervaren en zeer verschillende performers uit dans/theater/muziek/visuele kunst/spoken word gaan een fysiek en mentaal proces aan, om op een diepere laag te begrijpen hoe gevoelens en gedachten zich gedurende COVID-19 in ons lichaam manifesteren. Geïnspireerd op de effecten van de pandemie: Versnelling van de gedachten, emoties die extremer lijken en de kunst van het vertragen.

 

Vanuit verschillende percepties wordt het publiek live en online deelgenoot van intieme performances in elk zijn eigen poëtische ruimte. Voor de één een zoektocht naar vrijheid of verbinding, voor een ander een confrontatie met zichzelf of juist een ultieme overgave.

 

Performers: Andreas Denk (dans), Cherif Zaouali (fysiek theater), Dayna Martinez Morales (initiator/ performance/ dans), Isaac Espinoza Hidrobo (muziek/ dans), Kathrin Gramelsberger (dans), Lieuwe van Gogh (visuele kunst), Roberto Callisaya (muziek), Sjaan Flikweert (spoken word), Vincent Verburg (initiator/ performance/ dans), Pablo Alanes (Audio Visuals & Soundscape)

Kostuums: Inez Meer
Lichtontwerp: Petyr Veenstra
Online Regie: Thomas Brand
Producent: Movementalist
In samenwerking met: Plein Theater
Met ondersteuning van NDSM Fuse
Mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds & Amsterdam Fonds voor de Kunst
 

Programma

 

Movement Expo Aceleratio vindt plaats op donderdag 27 mei (première) t/m zondag 30 mei van +/- 20:00 tot 00:30 in tijdsloten van een ongeveer één uur.

 

Reserveer exclusieve tickets voor de Movement Expo door te mailen naar reservations@movementalist.nl ovv 'reservering Aceleratio', de gewenste datum en het aantal tickets, er wordt dan contact opgenomen als de kaartverkoop start (Tickets zijn tussen de €10 en €25 excl. transactiekosten).
 
Ook is er een Aceleratio video expositie. Van vrijdag 21 mei t/m zondag 23 mei & donderdag 27 mei t/m zondag 30 mei van 12:00 – 17:00 (doorlopend). Dit is een reflectie op de pandemie vanuit het perspectief van internationale dansers uit Bolivia, Noord-Oost India, Oeganda, Nigeria, Kameroen en Togo. De expositie wordt tot stand gebracht met de donaties aan de Aceleratio Sneak Peek Streams en Movem! For Aceleratio practices via zoom.

 

Dit alles vindt plaats op de NDSM Fuse, NDSM-plein 85, het evenementen- en expositieruimte boven in de NDSM-scheepsbouwloods.