Agenda


Museumnacht Maastricht

Lost in Space - Event

Museumnacht Maastricht

vr 12 april 2019 - Tijdens de Museumnacht serveert Maastricht wederom dé ultieme Art Night Out cocktail waarin verleden, heden en toekomst, feit en fictie, de kunstwereld én het nachtleven op uitzonderlijke wijze worden gemixt.

Dompel van 20.00 tot 01.00 uur onder in een nacht die gevuld is met experimentele kunst, eindeloze geluidsreizen, historische explosies, in-your-face performances, adembenemende verzamelingen, exclusieve workshops, cutting edge video-art en de nodige drinks, bites & beats in een van de 13 art venues verspreid over de stad Maastricht.

lost in space

Waar afgelopen jaar de avond nog bruiste van (on)geluk in het kader van Vrijdag de 13e, staat deze editie geheel in het teken van het thema ‘Lost in Space’. Museumnacht Maastricht staat hiermee niet alleen stil bij het feit dat vrijdag 12 april International Day of Human Space Flight is, maar wil hiermee vooral de spotlight zetten op de dynamische tijd waarin we leven. Daarin voelt menigeen zich steeds meer 'losgekoppeld' van de wereld terwijl we nog nooit zo verbonden zijn geweest met elkaar. 

13 venues

De volgende art venues openen hun deuren tijdens Museumnacht Maastricht: Boekhandel Dominicanen, Bonnefantenmuseum, Brouwerij Bosch, Bureau Europa, Centre Céramique, Drukkunstmuseum, Lumière Cinema, Marres, Museum aan het Vrijthof, Natuurhistorisch Museum Maastricht, Van Eyck & B32 en de Muziekgieterij (Afterparty). Nieuw dit jaar is de deelname van VIA ZUID i.s.m. Toneelgroep Maastricht. Zij presenteren gezamenlijk Talent Lab in de Bordenhal.


Uiteraard ontbreekt de afterparty ook dit jaar niet. Van 00.00-05.00 uur kun je in de Muziekgieterij het Museumnachtbraken voortzetten en je dance moves tonen tijdens een strakke line-up van DJ’s en artistiek vermaak. Tickets voor de afterparty zijn gelimiteerd beschikbaar.