Agenda


New Moves: Korte dansfilms bij Het Nationale Ballet

Tentoonstelling

New Moves: Korte dansfilms bij Het Nationale Ballet

do 8 juli 2021 t/m do 26 augustus 2021 - Traditioneel krijgen in New Moves dansers van Het Nationale Ballet de kans om hun choreografisch talent te ontdekken en ontwikkelen. Door de coronapandemie konden de edities van zowel 2020 als 2021 helaas niet plaatsvinden in het theater. De dansers van Het Nationale Ballet bleven echter creëren en onderzochten dit jaar de mogelijkheden die de combinatie van dans en film hen bood. De resultaten daarvan zijn de gehele zomer te zien op het online platform van Nationale Opera & Ballet.

Iedere twee weken gaat een korte dansfilm in première. De eerste gaat donderdag 8 juli 2021 om 16.00 uur, online in première; Oblivion van eerste solist Jakob Feyferlik. De laatste film in de reeks gaat op donderdag 26 augustus in première. De korte dansfilms zijn gratis en onbeperkt te zien.


New Moveszomerprogramma

Vanaf donderdag 8 juli: Jakob Feyferlik – Oblivion
Jakob Feyferlik: “Oblivion gaat over het onbewust zijn van wat er om je heen gebeurt; van de ene op de andere dag waren onze levens plotseling volledig veranderd.”

Vanaf donderdag 22 juli: Claire Tjoe-Fat?en?Philippe Magdelijns - Sonder
Sonder is het diepgaande gevoel te beseffen dat iedereen, ook vreemden die je op straat achteloos voorbijgaat, een leven heeft dat even complex is als het jouwe.

Vanaf donderdag 5 augustus: Daniel Robert Silva - Intra
Daniel Robert Silva: “Intra reflecteert het derde element dat voor artiesten essentieel is, maar we het hele jaar hebben moeten missen: het publiek. Dit duet neemt je mee op een reis door een donkere ruimte waarin twee dansers elkaar steunen en troosten.”

Vanaf donderdag 19 augustus: Leo Hepler in samenwerking met Emma Mardegan, Bela Erlandson en Mila Nicolussi Caviglia– Beach Oddysey
Beach Oddysey is een speels en zomers werk waarin de ultieme vrijheid van een spontaan dansfeest in de keuken zich in een balletstudio afspeelt.

Vanaf donderdag 26 augustus: Pascal Johnson - Mirage
In Mirage verkent Pascal Johnson de tevredenheid van een persoon met het heden. We zien innerlijke angst en frustratie door het heden en de hoopvolle toekomst niet kunnen bereiken.