Agenda


Online Radio Day

Event

Online Radio Day

wo 9 oktober 2019 - Na de succesvolle eerste editie pakt de organisatie van de Online Radio Awards in 2019 uit met het dagprogramma Online Radio Day in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De Online Radio Awards worden jaarlijks in samenwerking met en tijdens Dutch Media Week uitgereikt aan de beste online radiomakers en podcasters.

Na de succesvolle eerste editie pakt de organisatie van de Online Radio Awards in 2019 uit met het dagprogramma Online Radio Day in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De Online Radio Awards worden jaarlijks in samenwerking met en tijdens Dutch Media Week uitgereikt aan de beste online radiomakers en podcasters.


Vanaf 28 februari kunnen online radiostations, podcasts en presentatoren aangemeld worden in de volgende categorieën: 

- Beste online radiostation
- Beste podcast
- Beste online presentator/presentatrice
- Beste online radio ambassadeur


Het publiek kan via de website zelf stemmen op zijn of haar favoriete
online radiostation, podcast en presentator. Hieruit ontstaat een shortlist per categorie met 5 nominaties, waarbij de jury een wildcard-nominatie aan toevoegt. Uit de shortlist kiest de jury vervolgens per categorie een winnaar. De vakprijs voor ‘beste online radio ambassadeur’ wordt daarentegen geheel door de jury bepaald.


jury

De jury van de Online Radio Awards 2019 bestaat uit:
- Peter Contant (Max Magazine/ GOOISCH…als lifestyle/ voorzitter v-OR)
- Richard Otto (Tens Media/ uitgever van Spreekbuis.nl)
- Pierre Papa (Radiocoach)
- Isabelle Brinkman (Stationvoice RTL/ voormalig dj/vj 3FM en TMF)
- Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer)
- Amber Brantsen (Nieuwslezer NOS, presentatrice en radiomaakster)
- Vincent Bijlo (Cabaretier, podcaster en radio columnist)


Online Radio Day

Voorafgaand aan de feestelijke awardshow wordt er op 9 oktober vanaf 13:00 uur gestart met de Online Radio Day in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in de Mediastad Hilversum. Deze staat deels in het teken van 100 Jaar Radio, maar er wordt vooral vooruit geblikt. Naast diverse sprekers worden er dit jaar ook een bedrijfsexpo en diverse workshops georganiseerd, waarin bezoekers geïnformeerd worden over de laatste trends op het gebied van online radio en podcasting.


Belangrijke thema’s worden besproken, waaronder ‘Hoe kun je met online radio meer bereik genereren?’, ‘Waar moet ik op gebied van muziekrechten rekening mee houden?’ en ‘Wat zijn de mogelijkheden om geld te verdienen met podcasting?’ Exacte invulling van het programma volgt later.