Agenda


Open Joodse Huizen

4 en 5 mei - Event

Open Joodse Huizen

za 4 mei 2019 t/m zo 5 mei 2019 - Persoonlijke verhalen uit de oorlogsjaren, vertelt op de plek waar de geschiedenis zich afspeelde. Dat is de kern van het herdenkingsprogramma Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet op 4 en 5 mei 2019 in Amsterdam, dat wordt georganiseerd door het Joods Cultureel Kwartier en het Amsterdams 4 en 5 mei comite´.

Persoonlijke verhalen uit de oorlogsjaren, vertelt op de plek waar de geschiedenis zich afspeelde. Dat is de kern van het herdenkingsprogramma Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet op 4 en 5 mei 2019 in Amsterdam, dat wordt georganiseerd door het Joods Cultureel Kwartier en het Amsterdams 4 en 5 mei comite´.


In woonkamers, klaslokalen, cafe´s en op zolders worden verhalen verteld over verzet en joods leven voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Bewoners van nu stellen hun huis open voor publiek om te luisteren naar ooggetuigen of nabestaanden. Bijzonder dit jaar is de ruime aandacht voor theater, muziek en literatuur tijdens de oorlog. Om tegemoet te komen aan het groeiende aantal expats in de stad zijn er een tweetal Engelstalige programma’s en een Duitstalige.


Op 4 en 5 mei openen maar liefst 37 locaties hun deuren voor ruim 60 herdenkingsprogramma’s.
Locaties zijn bijvoorbeeld muziekcollectief Splendor, het Gerrit van der Veen College, het Olympisch Stadion, het Nationaal Holocaust Museum i.o., roeivereniging Poseidon, Desmet Studio’s en vele huiskamers.


vrijheidsmaaltijden en theater na de dam


Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet ontstond acht jaar geleden in Amsterdam en is uitgegroeid naar 22 plaatsen door heel Nederland. Het is onderdeel van meer dan 300 programma’s in Amsterdam van Herdenkingen, Vrijheidsmaaltijden, Theater Na de Dam, Concerten, Films, Rondleidingen, en Bevrijdingsfestivals.