Agenda


Over het IJ festival presenteert maandelijks programma

Festival

Over het IJ festival presenteert maandelijks programma

wo 15 juli 2020 t/m vr 31 juli 2020 - Het Over het IJ Festival in Amsterdam presenteert van 15 juli tot en met 31 december een nieuw maandelijks theaterprogramma in en om het NDSM theater. Het programma is zoveel mogelijk offline te zien, maar ook online.

Het wordt een coronaproof programma voor een klein publiek met veel ruimte voor co-creatie, participatie en interactie. Restricties rondom het presenteren van fysieke voorstellingen worden niet vermeden, maar juist omarmd. Zo ontstaat ruimte voor nieuwe theatervormen en een nieuwe relatie tussen makers en publiek. Denk aan installatie-achtig werk, één-op-één voorstellingen en producties voor een klein publiek in een bijzondere opstelling. Soms is publiek onderdeel van het werk zelf, of noodzakelijk voor de uitvoering van een werk.
 

NDSM Theater

Van 15 tot en met 19 juli presenteert Over het IJ twee voorstellingen die zowel online als offline zijn te bezoeken. In het NDSM Theater gaat Memento Mori van Nineties Productions in première. In de Tolhuistuin presenteert Eef van Breen Group een concertversie van het muziektheaterspektakel Playing New York. Ook is er een online programma te zien met nieuw werk van onder andere de makers van Het Atelier, Likeminds/Joeri Heegstra en het Performance Technology Lab.

Meer informatie en tickets hier.