Agenda


Rotterdam Unlimited van start: 5 dagen feest

Festival

Rotterdam Unlimited van start: 5 dagen feest

di 23 juli 2019 t/m zo 28 juli 2019 - Het Rotterdam Unlimited is weer losgebarsten in de binnenstad van Rotterdam: het grootste straatfestival van Europa. Van dinsdag 23 t/m zaterdag 27 juli staat het stadshart in het teken van optredens, muzikale battles, parades, en dans.

Uiteraard zijn de razend populaire Battle of Drums (26 juli) en Western Union Zomercarnaval straatparade (27 juli) onderdeel van dit vijfdaagse spektakel. Alle acts tijdens Rotterdam Unlimited zijn gratis toegankelijk.

Zomercarnaval Straatparade 

De straatparade, het kleurrijke hoogtepunt van het zomercarnaval, vindt plaats op zaterdag 27 juli. De 2,5 km lange parade slingert zich een weg door de binnenstad van Rotterdam en vult de straten met de mooiste kleuren en de lekkerste zomerse klanken. Maar liefst 25 carnavalsgroepen, bestaande uit circa 2500 personen met meer dan 25 nationaliteiten doen mee aan de parade. Na afloop van de straatparade gaat het feest gewoon door in de straten van Rotterdam met o.a. optredens op het Hofplein van niemand minder dan The New Power Generation – Celebrating Prince, Femi Kuti en Frenna & 777 Band.
 
Voorafgaand aan de straatparade wordt de avond ervoor de nationale Battle of Drums georganiseerd. Drie brassbands,  Dreamteam, Ritmo Percussion en SLR, strijden dan om de titel van ‘Beste Brassband 2019’.
 
Het hele programma vond je hier.