Agenda


Social Label Lab democratiseert schoonheid

Tentoonstelling

Social Label Lab democratiseert schoonheid

do 16 september 2021 t/m zo 31 oktober 2021 - Met communicatieve projecten, activiteiten en schoonheid wil Social label de poëzie van ‘het zijn’ vangen. Samenwerken als sleutel tot verandering naar een samenleving gebouwd op andere pijlers die meer sociaal, democratisch en gezamenlijk ontworpen worden voor een beter humaan bestaan. Volgens Social Label kan design deze veranderende rol spelen om werk betekenis te geven en weer deel te nemen aan de samenleving. Het programma voor de komende tijd in verschillende steden is bekend.

16-19 september 2021, Amsterdam
GLUE Amsterdam ‘connected by design’
Social label exposeert met Social label >KOM > WARM > VAAS > WAS tijdens GLUE Amsterdam ‘connected by design’. Een vierdaagse design-tour voor ontwerpers, architecten, galeries, academies en publiek in Amsterdam. GLUE verbindt alle locaties en zorgt voor een inhoudelijk en aantrekkelijk programma voor designwereld en geïnteresseerd publiek.
Locatie: Intercodam – HUB, Amstel 135, 1018 EN Amsterdam, donderdag t/m zondag.
 
21-26 september 2021 Zagreb
Zagreb Design Week ‘Bounce Back’
Zagreb Design Week is het grootste Kroatische designfestival met tentoonstellingen gekoppeld aan conferenties, paneldiscussies en portfolio's van jonge professionals. Partnerland in 2021 is Nederland met het thema veerkracht: Bounce Back. Curatoren Lisa Hardon en Marleen van Bergeijk nemen je mee op reis naar veerkracht en laten zien hoe Nederlandse ontwerpers alternatieve routes vormgeven in de maatschappelijke uitdagingen van nu. Ze selecteerden tien ontwerpers die werken aan duurzame en innovatieve ideeën voor een betere samenleving. Zo wordt de denk- en werkwijze van Social label getoond aan de hand van enkele voorbeelden uit de collectie en boekpresentatie Social label Works.
 
8-24 oktober 2021 Den Bosch
RE _NATURE Festival voor Kunst en Natuur
Met monumentale kunstinstallaties, workshops en expedities verkent RE / NATURE op hoopvolle wijze onze creativiteit om tot een hernieuwde balans en relatie met natuur te komen. Tijdens het festival is de sociaal duurzame collectie van Social label te zien. Het Social label Lab in het Werkwarenhuis op Tramkade is een van de festivallocaties.
 
16-24 oktober Eindhoven
Dutch Design Week ‘The New Intimacy’
Met het thema ‘The New Intimacy’ gaat DDW op zoek naar nieuwe vormen van intimiteit. Naar een nieuw evenwicht in een tijd waarin Covid verschillende manieren van omgaan met elkaar en de wereld om ons heen doet versnellen. Social label presenteert educatiepilots en updates >WARM ism Edward van Vliet en Pameijer Rotterdam, Social Label>VEEG ism Dick van Hoff en Craft-atelier Social label Lab. De nieuwste Social label producten die we tijdens DDW presenteren, zijn ontstaan ??in Covid-tijd en hebben allemaal een beschermende factor voor iets dierbaars.
 
29 - 31 October 2021 Napels
EDIT NAPOLI
EDIT Napoli is een innovatieve designbeurs die is opgericht om een nieuwe generatie ontwerpers te ondersteunen, promoten en vieren. Het richt zich op de opkomst van de ontwerper-maker die voorop loopt in een beweging die de traditionele keten van productie en distributie uitdaagt. EDIT Napoli selecteert een specifieke groep van internationale, onafhankelijke producenten, ambachtslieden en innovatieve fabrikanten, die zich ontpopt als een autonome kracht in hedendaags design. Social label is voor de tweede keer gevraagd om deel te nemen als voorbeeld van sociaal duurzaam produceren, presenteren en consumeren.
 

Democratisering van schoonheid

Met de ondersteuning van het Fonds Cultuurparticipatie kan Social Label de filosofie en werkwijze van Social Label uitbreiden. Met een nieuw programma van vijf maak-ateliers OPEN>CRAFT>STORY>ASSEMBLY>MOVE in het Social label Lab wordt er verder gebouwd om mensen met minder kansen meer perspectief te bieden op gewaardeerde deelname aan de maatschappij. Social label ontwerpt arbeid en participatie op maat door ‘design, communicatie en actie met betekenis’. In samenwerking met ontwerpers, performers en zorgprofessionals geeft Social label in de professionele context van de toegepaste kunsten vorm aan ontschotting en deelname in cultuur en design.