Agenda


Stadsfestival U? door Le Guess Who?

Festival

Stadsfestival U? door Le Guess Who?

do 11 november 2021 t/m zo 14 november 2021 - Le Guess Who? heeft het doel om mensen samen te brengen door middel van muziek en cultuur. Het internationale festival voor grensverleggende muziek en cultuur voegt komende editie een nieuw onderdeel toe, genaamd U?. Een nieuw, verbindend en gratis toegankelijk dagprogramma gemaakt voor en mét de stad.

U? vindt net als Le Guess Who? plaats van 11-14 november. Waar Le Guess Who? grotendeels plaatsvindt binnen de singel, zal U? zich ook uitbreiden naar de wijken daarbuiten. Naast de Binnenstad, Lombok, 2e Daalsebuurt, Werkspoorkwartier en Cartesius, gaat Le Guess Who? nu ook voor het eerst naar Transwijk. In deze wijken wordt programma gemaakt met of zelfs geheel door lokale initiatieven, ondernemers, maatschappelijke instellingen en buurtcentra. De programmering van voormalige satellietevenementen Le Mini Who? en Lombok Festival wordt ook ondergebracht in U?.
 
Met U? draagt Le Guess Who? haar missie om mensen te verrijken met inspirerende muziek en cultuur nog verder uit naar de stad Utrecht. Het festival zet daarnaast een volgende stap in de lokale verankering. Ook de komende jaren worden lokale initiatieven uitgenodigd om bij U? aan te sluiten en breidt het festival uit naar meer wijken.
 

Programma

Het volledige programma van U? wordt eind oktober bekendgemaakt. Verwacht onder meer een eetmarkt met eten uit diverse keukens op het moskeeplein in Lombok en rondleidingen in de Ulu Moskee; de kunstveiling BUY OR BURN, een veiling waarbij werken die niet worden verkocht live worden verbrand; muziek van opkomende Nederlandse acts in de ring van boksschool Jimmy’s Gym, in de koffiebranderij van The Village Coffee & Music en bij De Zware Jongens in het Muntgebouw; en exposities, met werk van onder andere Koen Delaere, de kunstenaar die dit jaar schilderijen maakte voor het festival artwork van Le Guess Who?. Op donderdag 11 november trapt U? af met de onthulling van een public art-programma: tien kunstenaars presenteren installaties in de publieke ruimte op verschillende plekken in de stad.
 

Deelnemende locaties & initiatieven

Binnenstad: Bibliotheek Neude, Akwaglot, Koffie Leute, De Utrechtse Boekenbar, Lou Oudenoord, Stranded FM, Kapitaal.
Lombok: Stadsklooster, De Voorkamer, Wishing Well West, De Zware Jongens, Perron West, Molen de Ster, Moskeeplein, Ulu Moskee.
Transwijk: Vechtclub XL, De Kromme Haring, Studio Patrick, de Klub.
2e Daalsebuurt, Cartesius en Werkspoorkwartier: Ping Pong Club, dB’s, Hof van Cartesius, De Nijverheid, The Village Branderij, NAR, De Havenloods, Jimmy’s Gym.