Agenda


STRP Festival 2020 online in verband met coronacrisis

Festival

STRP Festival 2020 online in verband met coronacrisis

do 2 april 2020 t/m zo 5 april 2020 - Het STRP Festival 2020 in zijn originele vorm is geannuleerd, maar het festivalthema bleek gezien de wereldwijde ontwikkelingen rondom het coronavirus relevanter dan ooit. De organisatie heeft daarom besloten een deel van het festivalprogramma online aan te bieden.

Van 2 tot 5 april begint het festival met twee live gestreamde evenementen en de publicatie van een reeks corona essays. In de tussentijd onderzoekt de organisatie of er meer onderdelen van het originele festival naar een later moment in het jaar te verplaatsen zijn. 
 

Livestreams en essays

De eerste corona essays gepubliceerd op de website van STRP. De essays worden geschreven door schrijvers en filosofen die nadenken over nieuwe scenario's voor het post-Antropoceen in relatie tot onze huidige Corona-crisis. 
 
De schrijvers van de essays zijn: filosoof en schrijver van Duistere Ecologie Timothy Morton, de Kameroense filosoof Pius Mosima, curator bij het Van Abbemuseum Yolande Zola Zoli van der Heide, ‘climate justice creative en mediaconsultant Suzanne Dhaliwal, archeoloog en ‘Dr. Space Junk’ Alice Gorman, Marshmallow Laser Feast designer Ersin Han Ersin, schrijvers van ‘Radical Botany’ Antonia Szabrezi & Natania Meeker, socioloog en schrijver Ruben Jacobs en het ontwerpersduo en winnaars van de ACT Award 2020 Leo Fidjeland & Linnea Våglund (Nonhuman Nonsense).
 
 
Kijk voor het meer informatie en om je aan te melden op site van het festival