Agenda


STRP Festival

Festival

STRP Festival

za 30 maart 2019 t/m zo 7 april 2019 - STRP verkent in 2019 en 2020 scenario’s voor een positieve toe­komst. De organisatie gidst je door een tijd waarin technologie de oplossing lijkt voor alles en doemscenario's leidend zijn. Tijdens STRP Festival 2019 in Eindhoven ontmoet je kunstenaars en activisten, denkers en doeners, die zich primair richten op verbeelding en zo vorm geven aan inspire­rende alternatieven.

 STRP verkent in 2019 en 2020 scenario’s voor een positieve toe­komst. De organisatie gidst je door een tijd waarin technologie de oplossing lijkt voor alles en doemscenario's leidend zijn. Tijdens STRP Festival 2019 in Eindhoven ontmoet je kunstenaars en activisten, denkers en doeners, die zich primair richten op verbeelding en zo vorm geven aan inspire­rende alternatieven.


Expo

Nationale en internationale kunstenaars doen grensverleggende voorstellen 
voor onder andere een nieuw internet (Floris Kaayk), voor hoe we weer in contact komen met ons eigen lichaam (Katja Heitmann & Teun Vonk) en voor een herziene verhouding tussen onszelf en de natuur (Aki Inomata & Davide Quayola). Ze ont­wikkelen en introduceren een virus dat mensen nader tot elkaar kan brengen (Heather Dewey­Hagborg), creëren nieuwe rituelen (Sannety) en visualiseren samen met het publiek, met de nieuwste technologieën, hoe onze nieuwe wereld eruitziet, voelt en klinkt.

 

Performance

Een van de highlights is de performance van Daito Manabe i.s.m ElevenPlay 
en Kyle McDonald. In Discrete Figures komen dans, drones en avatars op spectaculaire wijze samen. Daarnaast cureert audiovisueel componist Tarik Barri (verantwoordelijk voor de live­ video’s voor de wereldwijde optredens van Thom Yorke) een avond waarin de traditionele rolverdeling van beeld en geluid zijn omge­draaid: de visuals nemen hier de leiding over de muziek. Zijn gasten: Peder Mannerfelt (Zweden), Transforma en Labour (Berlijn).
 

Conference & Dialogue

STRP en Fontys presenteren tijdens het festival een dynamische tweedaagse conferentie waar je naast keynotes, interviews en paneldiscussies ook getrakteerd wordt op live performances waarin we op zoek gaan naar nieuwe scenario’s voor de toekomst. Sprekers zijn onder andere transhumanist Lotte van Noort, schrijvers Andrew Keen en James Bridle, designer Sophia Brueckner, Afro­-futuristen Black Quantum Futurism en filosoof Maxim Februari.