Agenda


The Hunger

feed the hungry feast - Tentoonstelling

The Hunger

vr 30 november 2018 t/m zo 6 januari 2019 - Kunstenaar Rombout Oomen (1975) toont in The Hunger, feed the fungry feast een overzicht van zijn werken uit de periode 2011-2018. Daarmee heeft hij in NDSM Fuse te Amsterdam zijn eerste grote solo-expositie te pakken. De combinatie van de verzamelde werken, het concept van de expositie en de industriële historie van de locatie zijn ingrediënten voor een bijzondere kunstervaring.

Kunstenaar Rombout Oomen (1975) toont in The Hunger, feed the fungry feast een overzicht van zijn werken uit de periode 2011-2018. Daarmee heeft hij in NDSM Fuse te Amsterdam zijn eerste grote solo-expositie. De combinatie van de verzamelde werken, het concept van de expositie en de industriële historie van de locatie zijn ingrediënten voor een bijzondere kunstervaring.


In de afgelopen acht jaren heeft Oomen een omvangrijk en divers oeuvre gerealiseerd. Wars van concessies en conventies geeft de kunstenaar invulling aan klassieke thema’s en hedendaagse topics. Hij denkt groot en hij werkt groot. Op canvas en papier, maar net zo goed ook op doek voor de A’DAM toren in 2014.


De expressionistische werken van Oomen maken indruk op kunstliefhebbers en verzamelaars. Zijn werken zijn vaak in binnen- en buitenland te zien geweest, meestal als onderdeel van groepstentoonstelling, maar nog nooit in een verklarend en verhalend overzicht als deze tentoonstelling. Juist daardoor krijgt de kijker een optimale connectie met zijn thematiek en kleurenpalet.


Oomen wil met deze solo-expositie kunstliefhebbers en verzamelaars een (hernieuwde) kennismaking met zijn werk bieden, om met de opbrengsten de bouw van een nieuw atelier te financieren.