Agenda


The new Dutch wave – Busting boundaries & borders

Over de grenzeloze ambitie van het Nederlands bewegend beeld - Event

The new Dutch wave – Busting boundaries & borders

ma 22 oktober 2018 - Op maandag 22 oktober organiseert VondelCS een avond met jonge makers, producenten, experts en publiek over de grenzeloze ambitie van Nederlands bewegend beeld op het podium, het beeldscherm en in de virtuele wereld.

Moderator Guido van Nispen bespreekt nieuwe formats in kruisbestuiving tussen de audiovisuele sector en de podiumkunst met Eric van Stade (AVROTROS), Melle Daamen (manager, consultant en ondernemer in de culturele sector) en Jeroen Doucet (chief strategy officer bij Ex Machina Group). Woordkunstenaar Gershwin Bonevacia zorgt voor een prikkelend intermezzo.


Daarna zijn er panelgesprekken met nieuwe makers: Nasim Miradi (ROSE Stories), Jip Samhoud (Samhoud Media), Klaas van Dijken (Lighthouse Reports) en nieuwe producenten: Jeroen Koopman (NewBe), Noelle Haitsma (Impact Cinema) en Bernadette Kuiper (Impact Academy). 


Guido van Nispen: ‘Ik ben erg benieuwd naar de discussie met deze innovators. Zij zetten zich met heel veel energie in voor verbetering en vernieuwing van het culturele landschap.' 


Marlies Buurman, directeur VondelCS: ‘Deze avond laat zien waar de AVROTROS en specifiek VondelCS voor staan: het verbinden en vernieuwen in de culturele sector zodat we met elkaar onze toekomst vormgeven. VondelCS doet dat in gesprek zoals deze avond, maar natuurlijk ook door media, kunst en cultuur een fysiek podium te geven.’