Agenda


This is how we die

Brits theaterfenomeen naar Amsterdam - Tentoonstelling

This is how we die

di 28 maart 2017 t/m wo 29 maart 2017 - Op dinsdag 28 maart beleeft de meervoudig bekroonde voorstelling THIS IS HOW WE DIE van Christopher Brett Bailey in Frascati haar Nederlandse première. Niet eerder was het werk van dit Britse theaterfenomeen in Nederland te zien.

Op dinsdag 28 maart beleeft de meervoudig bekroonde voorstelling THIS IS HOW WE DIE van Christopher Brett Bailey in Frascati haar Nederlandse première. Niet eerder was het werk van dit Britse theaterfenomeen in Nederland te zien. 

 
Over THIS IS HOW WE DIE
Gezeten achter een eenvoudige tafel, neemt Christopher Brett Bailey zijn publiek mee in zijn duizelingwekkende monoloog, een cartooneske achtbaan vol inktzwarte humor, filosofie van de straat en extreem geweld. Zijn licht karikaturale verschijning en angstaanjagend proza roepen associaties op met Lenny Bruce, William Burroughs, beat-poëzie en B-films. Genadeloos raast hij voort, tot het punt waar de woorden hun betekenis verliezen en enkel klank overblijft. En stilte. Een unieke theaterervaring die nog lang na-ijlt.
 
Over Christopher Brett Bailey
Christopher is performer, theatermaker en muzikant. Voor THIS IS HOW WE DIE ontving hij de Arches Brick Award en een Off West End Award en stond in 2016 op de shortlist van de Stückemarkt van het Berlijnse Theatertreffen. Eerder werkte Christopher samen met The National Theatre, Unicorn theatre en BBC Radio 4. Als muzikant maakt Christopher deel uit van het ambient muziekduo Moon Ate the Dark en is hij oprichter van het guitar-noise project THIS MACHINE WON’T KILL FASCISTS BUT IT MIGHT GET YOU LAID.