Agenda


This is IT

ICT & MKB: BLIND DATE? - Event

This is IT

wo 22 mei 2019 - Matthijs van Nieuwkerk is ook bij de tweede editie van This is IT de presentator. Het door ICT-vakblad ChannelConnect georganiseerde event, met als thema 'ICT & MKB: BLIND DATE?', wordt gehouden in Studio A12 in Bunnik. Ruim 600 ICT-professionals zullen bijeenkomen voor informatie, inspiratie en netwerken. Een van de tafelgasten is Hans Biesheuvel, voormalig voorzitter van MKB-Nederland.

Matthijs van Nieuwkerk is ook bij de tweede editie van This is IT de presentator. Het door ICT-vakblad ChannelConnect georganiseerde event, met als thema 'ICT & MKB: BLIND DATE?', wordt gehouden in Studio A12 in Bunnik. Ruim 600 ICT-professionals zullen bijeenkomen voor informatie, inspiratie en netwerken. Een van de tafelgasten is Hans Biesheuvel, voormalig voorzitter van MKB-Nederland.


Tijdens de tweede editie van This is IT ligt de focus op het mkb. Want waarom blijkt het toch zo lastig voor mkb'ers om hun ICT goed te organiseren, als een 'gewoon' onderdeel van het dagelijks management? En hoe komt het dat vendoren en resellers er vaak maar gedeeltelijk in slagen om de uitdagingen van de mkb-sector te vertalen in schaalbare en praktische oplossingen? Waar zijn de oplossingen met begrip voor de businessfocus van de mkb-ondernemer?


Als tafelgast zochten de organisatoren daarom iemand met hart voor het mkb. En wie kan die sector beter vertegenwoordigen dan Hans Biesheuvel, voormalig voorzitter van MKB-Nederland en oprichter van ONL voor Ondernemers, dachten ze. 'Op het gebied van ICT gaan ontwikkelingen snel en zijn er veel verschillende aanbieders. Het is lastig voor mkb-ondernemers om in dit speelveld de juiste partners te vinden', aldus Van Biesheuvel.


paneldiscussie met Matthijs van Nieuwkerk

Tijdens de eerste editie van This is IT was de paneldiscussie spraakmakend, met name door Matthijs van Nieuwkerk die zijn tafelgasten op geheel eigen wijze benaderde. Dat hij ook bij deze tweede editie de discussie gaat leiden, betekent dat we op voorhand het nodige vuurwerk mogen verwachten tijdens het ochtendprogramma.


Na de paneldiscussies in de ochtend, is er in de middag is er een expo waarbij diverse vendoren oplossingen presenteren die mkb’ers kunnen helpen hun ICT-problemen op te lossen. Dit alles onder het genot van goed eten en drinken zodat netwerken en napraten over het ochtendprogramma tot de mogelijkheden behoort. Daarnaast zijn er in de middag diverse kennissessies. Niet alleen om bezoekers bij te praten over de nieuwste ontwikkelingen, maar juist ook om oplossingen voor het mkb te laten zien.