Agenda


TOURIST LAND: kunstexpositie over toerisme

Event

TOURIST LAND: kunstexpositie over toerisme

vr 15 november 2019 t/m zo 24 november 2019 - Tourist Land is een kunstexpositie die een brede reflectie op toerisme teweeg wil brengen aan de hand van kunst, performance en filosofie. Het evenement vindt plaats in de jongste creatieve werkplaats van de stad: Vrij Paleis, in het oude Handelsbladcomplex aan de Paleisstraat.

Toeristen vormen een vreemd volk: niemand wil er deel van zijn, maar vrijwel iedereen is het. Tijdens het 10-daagse evenement Tourist Land wordt de bezoeker uitgedaagd om na te denken over zijn eigen toeristische aard.
 

15 interactieve kunstwerken

Tussen de oprukkende kaaswinkels, wafel- en ijssalons verdiept een selectie jonge en gevestigde Amsterdamse kunstenaars zich met speelsheid en humor in dat wat hen omringt: toerisme. Enkel afgeven op toeristen heeft volgens de initiatiefnemers geen zin: ze zijn zelf ook toeristen als ze reizen. Maar berusten in het massatoerisme zoals het nu is, lijkt hen ook geen optie. met een interactieve route van 15 werken inspireren de kunstenaars de bezoeker om mee te denken.
Filosofie en reflectie
 

Verdiepingsavonden

Tijdens drie Engelstalige verdiepingsavonden (16, 20 en 22 november) delen filosofen en kunstenaars hun inzichten over toerisme, en gaan zij in gesprek met elkaar en het publiek. Aanwezig is onder andere Denker des Vaderlands Daan Roovers, filosofen dr. Ruud Welten en dr. Ike Kamphof, en de initiatiefnemers van The Untourist Movement.  
 
Meer informatie over het evenement vind je op Touristland.nl