Agenda


WeMakeThe.City

Festival

WeMakeThe.City

ma 17 juni 2019 t/m zo 23 juni 2019 - Het internationale stedelijk innovatiefestivalWeMakeThe.City is binnenkort voor de tweede keer bij te wonen in metropoolregio Amsterdam. De kernvraag is: hoe maken we - gezien de toenemende tweedeling - steden en regio beter voor ons allemaal?

Het internationale stedelijk innovatiefestivalWeMakeThe.City is binnenkort voor de tweede keer bij te wonen in metropoolregio Amsterdam. De kernvraag is: hoe maken we - gezien de toenemende tweedeling - steden en regio beter voor ons allemaal?


Ook dit jaar presenteert WeMakeThe.City een scala aan
conferenties, exposities, films, expedities en andere manifestaties over stedelijke onderwerpen. 'Dit is hét festival voor iedereen die van steden houdt. Want tijdens WeMakeThe.City behandelen we zo'n beetje alle stedelijke onderwerpen. Duurzaamheid, gezondheid, onderwijs, woningbouw, mobiliteit, cultuur, technologie, economie, you name it. Rode draad is inclusivitieit, vandaar het motto For All Of Us. Centraal in het festival staat de vraag: hoe maken we - gezien de toenemende sociaal-economische tweedeling - steden en regio's beter voor ons allemaal?,' aldus Egbert Fransen, festivaldirecteur van WeMakeThe.City.


Het thema van inclusiviteit in de stad komt zeven dagen lang terug in de brede programmering van conferenties, exposities, filmvertoningen, expedities en andere bijeenkomsten. Van maandag tot en met vrijdag ligt het accent met name op conferenties, gevolgd door netwerkborrels en expedities naar ontwikkelgebieden in de metropoolregio Amsterdam. Op zaterdag en zondag openen ruim 120 stedelijke initiatieven hun deuren voor het grote publiek. Bezoekers kunnen dan met het hele gezin deelnemen aan workshops, rondleidingen en open huizen dwars door alle buurten van Amsterdam en regiogemeenten.