Agenda


Werken 80 topfotografen geveild op YipArt Fotoveiling

Tentoonstelling

Werken 80 topfotografen geveild op YipArt Fotoveiling

zo 13 oktober 2019 t/m ma 14 oktober 2019 - YiPArt Fotoveiling vindt op zondag 13 oktober voor de negende keer plaats in Amsterdam. Op die dag worden de werken van meer dan 80 topfotografen in samenwerking met Christie’s geveild. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan het werk van de stichting Young in Prison (YiP).

Er worden werken van onder anderen Freudenthal/ Verhagen, Hendrik Kerstens, Vincent Mentzel en Diana Blok geveild. De foto’s zijn voorafgaand aan de veiling van 10 t/m 12 oktober te bezichtigen in CIRCL in Amsterdam. Hier vind je een overzicht van alle fotografen die deelnemen. De foto’s zijn voorafgaand aan de veiling van 10 t/m 12 oktober te bezichtigen in CIRCL in Amsterdam. 


Verbeeldingskracht

De YiPArt Fotoveiling wordt sinds 2005 georganiseerd en is uitgegroeid tot de grootste benefiet fotoveiling van Nederland. Het is voor kunstliefhebbers een bijzondere mogelijkheid om een werk aan te schaffen van zowel bekende topfotografen als van opkomend talent. Tegelijkertijd biedt de veiling de kans bij te dragen aan de positieve resocialisatie van ex-gedetineerde jongeren wereldwijd. Fotografen, kopers en sponsoren maken het zo mogelijk dat jongeren die vastzitten of net weer vrij zijn worden aangemoedigd om hun verbeeldingskracht te gebruiken. 
 
The School of Life programmeert een exclusieve lezing tijdens de kijkdagen getiteld:  ‘veroordeeld tot vrijheid’. Hoe zet je verbeeldingskracht en creativiteit in om je vrijheid vorm te geven, ook al zit je gevangen – in jezelf of in de gevangenis? De lezing combineert de interactieve, filosofische werkvormen van The school of Life met de creatieve werkvormen van Young in Prison. De opbrengst van de kaartverkoop komt volledig ten goede aan Young in Prison. Voor meer informatie zie younginprison.nl/yipart. 
 

Over YiP

Young in Prison bereikt jongeren die vastzitten of net weer in vrijheid leven met Urban Arts en Sports. YiP gelooft in een tweede, derde of zoveel kansen als er nodig zijn voor een alternatieve en positieve toekomst voor jongeren. Dat begint met de kunst om een alternatieve toekomst te kunnen verbeelden. 
 
Foto: v.l.n.r Koen Hauser en Suzanne Jongmans