Appen met Jos Govaart van Coopr

06-09-2021 (15:17) - Appen met

Coopr wordt onderdeel van Candid. Hoe is die overname tot stand gekomen en hoe hebben de eigenaren van Coopr dit ervaren? Waarom Coopr niet per se zelfstandig hoefde te blijven, besprak FONK met Coopr-founder Jos Govaart.
 
WhatsApp-status: .
 
Hi Jos! Anne van FONK hier. Groot nieuws van Candid! Heb je tijd om vanmiddag ergens even te appen over de overname?
Hi Anne! " de rubriek". haha ! ja hoor Ik heb nu tot 1400 ff de tijd en anders zo rond 1630

Haha! top, app ik je om 1400!
oh oeps verkeerd gelezen
off to a good start

hoe is de overname tot stand gekomen?
haha...
Ik kreeg op 12 oktober een appje van Sjef Kerkhofs. Hij is de MD van Daily Dialogues, een van de agencies binnen Candid. Of wij eens vrijblijvend kennis wilden maken met Gerard en Ruud van Candid. Een goede week later zaten we op de koffie. We spraken eerst over cultuur, later over strategie, en toen bleek al vrij snel dat we de intentie hadden om te verkennen of we er met elkaar uit konden komen.. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in de krabbel die we afgelopen vrijdag gezet hebben. Nouja, krabbel. Ik heb van mijn leven nog nooit zoveel papierwerk gezien!

Haha
Tof! Wat hoop je er vooral uit te halen? een breder aanbod voor klanten?

Dat is een van de mooie dingen van het platform inderdaad. Maar ook heel simpelweg een impuls voor ons als ondernemers en ook ons als team. En we hebben al best een tijdje internationale dromen. Het zou zomaar kunnen dat die nu ook binnen handbereik liggen. Daar gaan we in ieder geval wel voor in de toekomst!

Dat klinkt interessant!
hoe heb je de overname ervaren?

Als een heel leerzaam en ook wel heftig proces. Je weet qua proces echt niet precies waar je aan begint. Maar aan de andere kant voelde het ook wel heel goed, omdat we er ook in bevestigd werden dat Coopr als bedrijf echt heel aardig in elkaar zit. Terwijl we als vakidioten begonnen zijn en gaandeweg alles zelf hebben geleerd. Dan is het wel mooi om te merken dat je daarin bevestiging krijgt. En daarnaast merkten we ook echt dat Candid ons als een A-merk ziet wat ze ook echt graag wilden hebben. Met onze filosofie, persoonlijkheid en cultuur.

Tof! Een mega compliment inderdaad
Wat was er precies zo heftig aan?

Zo'n proces duurt een tijd. En je bent toch op weg naar een nieuwe fase in je loopbaan. Dat doet iets met je. En daarnaast ben je tijdens zo'n proces de hele tijd in de weer met adviseurs en advocaten. Dat is niet bepaald dagelijkse kost. Dat ging overigens allemaal in een prima sfeer. Maar het is niet iets wat ik mensen aanraad om tien keer in hun leven te doen. Tegelijkertijd had ik het ook echt niet willen missen.

Haha dat begrijp ik ja
Dan wordt je snel grijs inderdaad
Maar fijn dat het allemaal goed gegaan is
denk je dat er een toekomst ligt voor platforms die vaker dit soort overnames doen?

Zeker fijn!
Er is natuurlijk vanalles aan de gang in onze branche. Je hebt daar heel veel verschillende modellen voor. Wat mij zo bevalt aan het model van Candid is dat zij heel gericht te werk gaan. Het is niet het oneindig rijgen van kralen aan de ketting maar zij zoeken het bureau dat binnen een expertise het beste is qua expertise en cultuur, en dat is dan het bureau voor die discipline. Het fijne daarvan is volgens mij dat je elkaar dan gaat aanvullen in plaats van elkaar plat beconcurreren. Dat is ook een van de belangrijke redenen dat wij het interessant vonden. Wij kunnen dan behoorlijk autonoom blijven en je bent elkaar aan het helpen en sterker maken ipv de tent uit aan het vechten zoals bij andere modellen wel eens kan gebeuren.

Nice! klinkt logisch, ik ben heel benieuwd wat de samenwerking in die zin in de toekomst gaat opleveren
dankjewel voor je tijd Jos! Lekker kortdag nog even beschikbaar, heel fijn

Wij ook. Alle vertrouwen in en minstens zo belangrijk: ook heel veel zin in! En graag gedaan. Het paste precies in mijn agenda van vandaag zo!

Gelukkig maar!