Appen met Margriet de Kroon van HERC

11-06-2021 (07:00) - Appen met

Margriet de Kroon maakte onlangs de de switch van klantzijde naar bureauzijde toen ze managing director van HERC werd. Ze stond als marketing director bij Young Capital bekend voor de enorme groei die haar team doormaakte - de reden dat HERC haar ook wilde hebben? FONK vroeg het Margriet in een WhatsApp-gesprek.
 
WhatsApp-status: ..
 
Hi Margriet! Anne van FONK hier. Heb je tijd om even te appen?
Yes zeker!

leuk! gefeliciteerd met je nieuwe functie bij HERC!
Dankjewel:)

Hoe gaat de overgang tot nu toe?
Goed! Ik was de eerste week nog bang dat ik het niet zo druk zou hebben en ik hou er wel van om het juist druk te hebben, maar inmiddels genoeg te doen
En het voelt eigenlijk als heel vertrouwd omdat ik HERC al goed kende omdat ik klant was.
 
gelukkig maar!
ja dat is wel een leuke stap om te maken
Heb je om die reden de overstap gemaakt naar HERC of was je al langer geïnteresseerd in een functie bij een bureau?

Ik was eigenlijk helemaal niet op zoek naar een nieuwe baan. Ik zat nog goed op mijn plek bij YoungCapital toen Emilio en Rogier (van HERC) mij benaderden. In eerste instantie had ik veel twijfel, juist omdat ik het bij YoungCapital naar mijn zin had, maar ik werd door de gesprekken steeds enthousiaster.
De bureauwereld sprak me juist eigenlijk niet echt aan. Ik heb wel eens overwogen om ooit een eigen bureau te beginnen, omdat ik het graag anders zou willen doen dan andere agency's en van ondernemerschap houd. Deze kans bij HERC maakt dat ik juist kan bouwen aan een ander type bureau, met een fijne bedrijfscultuur en onderscheidend werk.

Dus ze zijn goed in hun werk, dat HERC zichzelf ook goed verkoopt aan haar eigen werknemers ;)
Wat wil je graag anders doen dan andere agencies?

Haha ja inderdaad
Op meerdere punten wil ik het graag anders doen dan veel andere bureaus. In de eerste plaats vind ik het heel belangrijk een goede bedrijfscultuur neer te zetten waar mensen echt met plezier werken. En dan bedoel ik niet alleen gezellige borrels die je bij de meeste bureaus wel hebt, maar heb ik het ook over een diverse groep mensen en een inclusieve cultuur. Daarnaast geloof ik heel erg in het geven van kansen aan mensen met misschien niet het standaard cv en/of achtergrond. We willen ook heel graag meer met jong talent werken bijvoorbeeld.

Tof! Ja de focus op inclusiviteit is inderdaad duidelijk gemaakt
Daarnaast willen we graag werk maken dat merken verbindt met de wereld. Dit klinkt misschien vaag, maar waar we echt in geloven is dat een merk alleen maar binnen komt bij mensen als je in het hart binnen komt. Je moet dus als merk de sweet spot vinden van waar je merk culturele relevantie heeft.
Emotie brengen in merken is wat wij dan ook graag doen.
Overigens zijn we daar natuurlijk niet het enige bureau in, maar het is wel een belangrijke pijler.
 
Dat klopt, maar dat betekent natuurlijk niet dat het er niet anders uit zal zien bij jullie
Klopt!
Een goede mix van mensen met bureau ervaring en mensen van buiten is denk ik heel gezond.

In de praktijk: hoe vind je mensen die zich niet standaard aan zouden sluiten bij een bureau?
Door buiten de branche te kijken. Ik ben daar zelf natuurlijk een voorbeeld van. Ik leid een bureau hoewel ik geen bureau ervaring heb. Ons head of production komt bij een productiehuis vandaan in plaats van ander bureau en juist ook door met jong talent te werken krijg je frisse nieuwe ideeën.

ja, heel nice inderdaad
Je afdeling bij YoungCapital is ontzettend gegroeid met jou, is dat ook de reden dat HERC jou wilde hebben? Wilt Ace dat HERC sneller groeit?

Dat speelde wel mee. Ik ben gewend grote teams aan te sturen en weet ook goed hoe je schaalbaarheid krijgt. De ambitie is groot, dat betekent dat je de juiste mensen op de juiste plekken nodig hebt, processen goed neer moet zetten. Het business model moet strak staan. Dat is juist waar mijn kracht ligt en waar ik dan ook nu al volop mee bezig ben.

Nice! Een goede start aan groei is inderdaad iemand binnenhalen die dat juíst kan bevorderen
Waar kijk je het meest naar uit de komende tijd? Waar ga je je mee bezig houden?

Ik kijk het meest uit naar het moment dat al onze nieuwe hires zijn begonnen en we ons nieuwe pand kunnen gaan betrekken. We starten met 12 mensen op een nieuwe plek, dat is natuurlijk een heerlijk gevoel.

Wat fijn!
Ik ben zelf nu vooral bezig met klanten leren kennen, het proces strakker inrichten en onze eigen groeistrategie en merkstrategie.

Ik ben benieuwd wat er allemaal uit handen komt de komende tijd! succes met alles!
Dankjewel voor je tijd
Jij ook!