WhatsAppen met Alex Malone

02-05-2019 (12:37) - Appen met

De meeste mensen zijn nu nog hard aan het werk, om in de zomer weer bij te kunnen tanken op vakantie. Alex Malone combineert dat gewoon. Als Digital Nomad heeft ze al heel wat van de wereld gezien en ondertussen ook nog twee bedrijven uit de grond gestampt. Tijd om eens met haar te hebben over ondernemen en 'workations'. 


                                              WhatsApp-status:
 Available


Hi Alex! Ben je er klaar voor? 
Zeker! Jullie? :)


Ik ook! In welk land ben je nu ;)?
Haha nou ik wou dat ik nu iets spannends kon antwoorden, maar ik ben nu even “gewoon” in ons eigen fijne Nederland!


Haha ja dat valt dan toch even tegen ;) Of fijn om 'thuis' te zijn?
Ja zeker! Ik denk dat het juist belangrijk is dat je ook de schoonheid en waarde kunt inzien van Nederland. Reizen kan wel heel erg gebruikt of gezien worden als vlucht.. heb ik eerlijk gezegd zelf ook wel eens gehad. Mijn eerste reis was totaal los komen van hier. Een half jaar totale vrijheid ervaren en nooit meer anders willen en dan na een halfjaar volledig de reisblues hebben (ken je hem??)


Ik had me toen voorgenomen dat als ik nog een keer lang op reis zou gaan dat ik het anders zou aanpakken. Dat het een life changing event zou worden, een andere mindset en dat elk land net zoveel hoort bij de volgende stap in mijn persoonlijke en zakelijke groei


En dan is het ineens net zo leuk om weer in Nederland te zijn (waar nog steeds genoeg te doen en te ontdekken valt) als in elk ander spannend of exotisch land


Grappig dat je ons land dan meer gaat waarderen, door veel weg te zijn. Die reisblues zie ik inderdaad wel vaak om me heen. Veel mensen willen dan toch weer op reis en het liefst zo ver mogelijk. Ze werken ook hard om te kunnen reizen. Jij combineert dat, klinkt toch ideaal dan!
Ja! Voor mij is het ook ideaal. Mijn twee grootste hobby’s (of eigenlijk liefdes) zijn 1. ondernemen, mijn eigen bedrijven en de passie die ik daarvoor heb en 2. Reizen. Het grappige is dat als je beiden combineert dat er iets bijzonders ontstaat.. je herkent misschien wel dat je op reis vaak meer open minded bent, staat open voor nieuwe ervaringen, mensen etc. Je voelt je vrij en gelukkig.


Moet je voorstellen als je die vibes en die mindset meeneemt in het ondernemen. Dat is interessant! Het brengt je op nieuwe inzichten.. ik ben creatiever en productiever op het moment dat ik regelmatig mezelf verplaats omdat die vibes voor mij fijn werken in de volgende stappen van mijn bedrijf


Een zonnetje kan ook altijd helpen om alles wat positiever te benaderen vind ik ;) Maar hoe word je nou zo'n digital nomad, want zo noem je jezelf toch?
True Hoe wordt je een digital Nomad.. ja nou laat ik even 1 vraag terug stellen. Wat is volgens jou een Digital Nomad eigenlijk?


Oei zijn de rollen nu omgedraaid :p
Haha ja want ik ben benieuwd!


Ik denk aan mensen die rondreizen met hun laptop en dan overal in cafeetjes aan de slag gaan.. Dan moet je wel een sector hebben waarin dat kan en mag van je baas, bijvoorbeeld in de tech wereld?
Oké interessant. Dus rondreizen, en in sector waar dat kan en mag van je baas. En ja! Dat klopt denk ik. Dat is een vorm van invulling geven aan de term. Maar bijvoorbeeld ik reis niet fulltime rond. Wel anderhalf jaar gedaan. Toen heb ik mijn bedrijf opgezet vanuit een 4x4 in Australië.

Maar nu heb ik bv een huis in Nederland als uitvalsbasis en reis van hier in en uit naar verschillende bestemmingen. Dus het is niet meer echt rondreizen. En ik werk niet voor een baas maar ben ondernemer. Ik ben overigens wel veel mensen tegen gekomen die leven als digital Nomad en dus reizen en werken combineren vanuit loondienst


Wat ik probeer te zeggen: de term is vrij in te vullen op ZOVEEL manieren. Met of zonder “thuis”, voor vaste klanten op afstand of met tijdelijke projecten in het buitenland, vanuit loondienst of als ondernemer. Vast gegeven is volgens mij: dat je reizen en werken combineert en van de vrijheid gebruik maakt van het feit dat jij jouw baan (deels) plaats en tijdonafhankelijk kunt insteken


En jij helpt mensen om dat vorm te geven, onder meer met 'workation'? Hoe werkt dat?
Dus dit is belangrijke info voordat ik antwoord geef op de vraag hoe wordt je Digital Nomad..


haha oh ja, daar waren we. Dus hoe word je digital nomad en hoe kan jij daarbij helpen?

Of ben je nu siesta aan het houden ;)


Haha nee nee. Oké! Hoe wordt je digital nomad.. ik ben zelf digitaal strateeg dus ik zou dit ook zo aanpakken zoals ik een project aanpak en dat begint met 2 uitgangspunten: waar sta ik nu? En hoe wil ik dat mijn leven als digital Nomad er uit ziet? Dus wat ik net zei: met een vaste basis (en waar is die dan? Bali, Thailand, Colombia of gewoon nog even in NL) of al rondreizen, zelfstandig of voor een baas. Als je helder hebt hoe jou DN leven eruit moet komen te zien kun je stappen gaan maken.


Zelf heb ik het nogal rigoreus gedaan. Ik heb ontslag genomen en heb een ticket geboekt en ben gaan proberen klussen te krijgen terwijl ik ondertussen mijn bedrijf invulling gaf. Ik ben totaal in het diepe gesprongen maar hee ik was wel in 1 klap Digital Nomad. Ik heb overigens een stappenplan geschreven voor mensen die locatie onafhankelijk - dus als Digital Nomad willen werken


En hoe zien jouw dagen als DN er nu uit?
Dus dat gaat je helpen! En verder organiseren we met Meetings in the Sun ook workations om je verder te helpen en je te laten ervaren hoe je werken en reizen met elkaar goed kunt combineren.


Ik sta altijd vroeg op. Liefst rond 5/6 uur. Dan begin ik met werken. Ik ben productief in de morgen, waardoor ik door Mn werk heen smash en dan in de middag tijd heb voor afspraken of tijd voor mezelf. In het buitenland zoek ik altijd van te voren een fijne werkplek uit en huur ik een fiets. Op die manier is het zo dat als ik ga werken ik toch al veel van de sfeer van een bestemming mee krijg op de fiets. En die vibes werken voor mij lekker om gefocust en vol inspiratie te werken. De beloning om dan in de middag een nieuwe bestemming te ontdekken is groot! :)


Oei wat vroeg en dat op 'vakantie'.. Hoe werken die 'workations' die je organiseert dan precies?
Haha nou dat is mooi dat je het zegt! Een grote misvatting is dat je op vakantie bent. Je bent aan het werken op een andere plek. Maar dat is geen vakantie ;) Net als onze workations, het zijn business inhoudelijke trips, geen vakantie waarbij je als ondernemer met een professionele business coach gaat werken AAN je business. Dus echt: waar wil je heen, hoe kun je dat bereiken met bv nieuwe producten oid. We helpen je eerst de intensie zetten voor je business, vervolgens bepalen we samen focus en nog tijdens de workation gaan we de eerste stappen zetten om je business verder te helpen


Alleen dan wel op een prachtige locatie ;)
Maar het woord workation.. ja daar zit natuurlijk wel “ation” van vacation in.. daar heb je gelijk in ;) dus we zorgen tijdens die workation voor een goede balans tussen werken en reizen! Zo gaan we in onze workation in Kaapstad roadtrippen langs de kust, verblijven we in een luxe eco lodge in de bergen en gaan we met ondernemers uit de townships op pad om een stuk cultuur en geschiedenis te horen
Exact! 


Klinkt goed! Dus wie het aangename met het nuttige wil verenigen deze zomer, kan nog een plekje boeken?
Zou jij dat eigenlijk iets vinden? Een workation? Dat Je nu met mij kunt appen en voor Fonk aan het werken bent, maar dan wel vanuit een toffe locatie samen met andere professionals waar je van kunt leren terwijl je een nieuw land/stad ontdekt???
Yes, zeker! We hebben 2 workations, omdat we het belangrijk vinden dat de deelnemers elkaar ook verder kunnen helpen en inspireren. Het niveau van de uitdagingen is daarom belangrijk!


Een palmboompje erbij en vanuit een ligstoel? Ik zou zeker niet klagen ;)
We hebben een workation naar Marokko voor startende ondernemers die we verder helpen naar een succesvolle business. Vaak werken startende ondernemers nog parttime en hebben ze veel onzekerheden. Die gaan we wegnemen!


En voor de ervaren ondernemer hebben we de workation naar Kaapstad - startup en scaleup city van dit moment! Veel kansen zijn hier!!! Dus deze is voor ondernemers die bijvoorbeeld internationaal willen ondernemen, die bezig zijn met nieuwe doelgroepen/verdienmodellen of die bv op zoek zijn naar meer balans tussen werk en prive
Haha ja! Nou je kunt nog mee hoor 


haha yes :) Heb jij verder nog workation/vakantie plannen voor de komende zomer?

Ja! Barcelona vind ik altijd fijn dus daar ga ik binnenkort weer heen. Ik heb een vriendinnetje die woont in Lissabon dus daar ga ik even heen en dan gaat de laptop ook mee. En ik ben nu samen met mijn vriend aan het kijken om een maand door Europa in een camper te roadtrippen en dat kan eigenlijk alleen als er onderweg ook gewerkt wordt. Dus dat is deze zomer!
En dan na de zomer begeleid ik de workations dus ;) dus dan ben ik officeel ook voor werk in zuid Afrika en Marokko


oef maak iedereen maar niet te jaloers ;) Veel plezier en succes alvast! En bedankt voor de inzichten in het digital nomadenschap!
Sorry not sorry ;p want echt als je dit ook wil dan kan het! Ik geloof dat iedereen die reizen en werken echt wil combineren daar een manier voor kan vinden. 
Thanks! Leuk om met je te appen.