Whatsappen met Anne-Marieke van der Kloet

26-04-2021 (16:01) - Appen met

Anne-Marieke van der Kloet is de nieuwe operationeel directeur bij het snelgroeiende ShopWorks in Utrecht. Wat kan zij wat de andere leden van het management team niet kunnen? FONK vraagt het in een Whatsapp. 'Ik probeer zoveel mogelijk stil te staan bij talent en dit de juiste ruimte te geven.'
 
 
                                                                                                 Whatsapp-status: Beschikbaar
 
 
Hi Anne-Marieke, heb je nu even tijd voor een Whatsapp?
Hey Nicolette, goedemorgen! Yes, ik heb tijd!
 
Da's fijn! Ik hoorde dat jij de nieuwe operationeel directeur bent van ShopWorks. Hoe bevalt het, na die eerste vast hectische weken?
Klopt! Ik ben in april begonnen. Natuurlijk bijzonder om in deze Covid-tijd een nieuwe job te starten. Maar het gaat hartstikke goed. Het voelt als thuiskomen.
 
In wat voor zin 'thuiskomen'?
Haha. Misschien gek, maar ik voelde me direct thuis hier. De mensen zijn echt enthousiast, staan open voor groei en kijken uit naar een volgende fase. Daarbij zijn er genoeg leuke dingen waar ik direct mee aan de slag kan.
Ook minder leuke dingen trouwens 
 
Ja, zo gaat dat, natuurlijk. Wat voor bureau is ShopWorks? Want ik denk niet dat al onze lezers dat op hun netvlies hebben staan.
Wij zijn een full service e-commerce bureau. Waarmee ik wil zeggen dat we een one stop shop zijn voor commerce ambities. We bieden strategie, concept, realisatie en online marketing. We zijn technisch sterk en gaan complexe uitdagingen met ERP graag aan. We werken met mooie pakketten als Shopware en Shopify. De combinatie van deze pakketten en ons team, zorgen voor mooie resultaten!
 
Klinkt goed en volgens mij zijn jullie daar in Utrecht inmiddels ook met een man of 30 aan het werk toch? Jouw functie is nieuw in het geheel. Wat gaat jouw meerwaarde in het team zijn?
Ja precies. We hebben een onwijs leuk pand hier in Utrecht. Jammer dat we hier door Covid geen optimaal gebruik van kunnen maken. Maar ook remote doen we het prima!
 
Dat gaat uiteindelijk vast wel goed komen. Even terugkomend op de tweede vraag van zonet: wat gaat jouw meerwaarde in het team zijn?
En inderdaad, mijn rol is nieuw. Ik voel me verantwoordelijk voor de tevredenheid van onze opdrachtgevers, maar zeker ook voor de happiness van ons team. Zij zijn voor mij heel belangrijk. Ik hoop dan ook dat met name de teams (en het individu) mijn meerwaarde zien.
Dus eigenlijk bepalen zij op dit moment wat er op mijn to-do list staat 
 
Gaaf! En de lijst is vast best lang in deze periode! Hoe doe je dat, happiness creëren?
Vooral door goed te luisteren. Ik probeer daarbij zoveel mogelijk stil te staan bij talent en dit de juiste ruimte te geven. Wanneer mensen doen waar ze goed in zijn én wat ze leuk vinden, draagt dat zeker bij aan werkgeluk.
 
Dat klinkt als een heel fijne en positieve baan! Mag ik je succes wensen bij de vormgeving ervan en wie weet kunnen we elkaar een keer post-corona live treffen in Utrecht!
Hartstikke leuk, laten we dat afspreken. Je bent heel welkom! En dankjewel. Ik heb zeker een super leuke job hier!!
 
Dank voor je tijd en we houden het op: tot ziens!
Graag! Fijne dag. Hopelijk kun je van het mooie weer genieten