Whatsappen met Anouk van de Sande

10-05-2019 (11:09) - Appen met

Anouk van de Sande en Antwan van der Mooren zijn als partner toegetreden bij het Rotterdamse digital agency DPDK. Creative Anouk werkt al elf jaar bij het bureau en dat mag in deze tijd waarin vaak gehopt wordt, bijna een unicum genoemd worden. Hoog tijd dus voor een WhatsApp gesprek met Anouk.

 

                                                                                                             Watsapp status: #YEAH

 

Hi Anouk, Nicolette hier! Heb je even tijd voor een whatsapp interview?
Dat heb ik zeker! Ik zit er helemaal klaar voor :)
 
Mooi! In de eerste plaats gefeliciteerd met je nieuwe positie bij DPDK! Hoe voelt dat nu als kersverse partner?
Dankjewel! Dat voelt echt fantastisch. Het voelt een beetje alsof ik getrouwd ben met DPDK en nu zit ik in de witte broodsdagen. Ik heb zoveel lieve reacties gehad, it's insane.
 
Ha, ha, dat klinkt wel heel heftig. Volgens mij waren jullie al 11 jaar verloofd...
Haha ja eigenlijk wel. Liefde op het eerste gezicht kun je het eigenlijk wel noemen.
11 jaar is een hele lange tijd, zeker in agency land. Ik ben er heel erg trots op om te zijn waar ik nu ben en ik sta 100% achter DPDK. Maar dat gaat natuurlijk niet zomaar. Een goede relatie moet naar mijn mening ook goede discussies kennen die gevoerd moeten kunnen worden om het gezond te houden. Dus reken er maar op dat dat gebeurd is in al die jaren.
Maar altijd met vertrouwen in elkaar.
 
Oehh ferme taal en ja, zonder vertrouwen ben je nergens. Maar wat heeft gemaakt dat je niet bent vertrokken bij DPDK? Er zal gedurende al die jaren best wel eens aan je getrokken zijn toch? En er is een schreeuwend tekort aan goede digital creatives
Eigenlijk wel grappig dat we het nu vergelijken met een relatie/verloving/huwelijk, terwijl ik hetzelf altijd vergelijk met familie. Dat klinkt wel heel erg cliche en blabla, maar zo voelt het voor mij echt. Ik ben hier opgegeroeid. Ik kwam voor het eerst binnen bij DPDK toen ik 22 was.
 
Ik vind het cool en denk ook wel eens dat er te snel gehoopt wordt waardoor teveel kennis verloren gaat. Hoe zie jij dat?
Gehopt bedoel ik.
Vertrouwen is zeker key! Als je het krijgt, heel fijn! Maar soms moet je het ook afdwingen door kei hard te werken, en altijd een stukje verder willen. DPDK heeft mij altijd ruimte gegeven om dat te doen.
 
En nu ga jij als partner ook weer nieuwe mensen de ruimte geven. Wat is de komende tijd jouw missie in je nieuwe rol?
Ik heb mijn eigen plan getrokken, en daarin was ik nooit bezig met jobhoppen. Natuurlijk kijk je wel eens rond waar ik heel veel van heb geleerd. Ik ben daar ook altijd eerlijk over geweest richting DPDK, waardoor er mooie gesprekken ontstonden, waarin veel waardering naar elkaar werd uitgesproken. Met elkaar praten, en eerlijkheid is zo belangrijk. Niet altijd even makkelijk, geef ik toe, maar uit al die gesprekken zijn we altijd beter uitgekomen, wat ik echt heel bijzonder vind.
Naast partner ben ik sinds 1 mei ook Creative Director Brands & Products geworden. Dat is eigenlijk de grootste verandering. Hiervoor was ik Art Director, en was ik onderdeel van de studio en productie. Praktisch gezien stroomde ik in waar er design nodig was. Nu ga ik dat stokje wat meer doorgeven, en mezelf meer focussen op en mijn ervaring gebruiken in het hele plaatje, van begin tot eind
 
Dat lijkt me echt gaaf en volgens mij ook 100% verdiend. Maar dan wil ik je ook nog even een bijna obligate vraag stellen. Er zijn niet zoveel vrouwen op een topppositie in de bureauwereld. Maakt je dubbele promotie je daarom extra trots als chick on a mission of vind je dat niet relevant?
Ik had die vraag inderdaad al verwacht! Persoonlijk vind ik dat niet relevant. Ik heb zelf nooit "hinder" ondervonden om het feit dat ik een vrouw ben. Het is nooit een issue geweest bij DPDK. Ik weet niet hoe dat in andere Agencies is. Ik geloof gewoon in hard werken en mooie dingen maken. Ik vind ook dat er zeker verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Daarom lijkt het me heel leuk om te gaan zien wat voor verschil ik kan maken in dit partnerschap met 4 andere partners die allemaal man zijn. 
Trots ben ik natuurlijk zeker, op mezelf, op mijn medepartners en op heel de DPDK familie
 
Het gaat je zeker lukken allemaal!
Enne: zien we je volgend jaar weer terug in de jury Coolest Dutch Brands?
Lijkt me zeker tof! Wij zijn met DPDK nu veel aan het focussen op business uit de USA en Duitsland, dus ik moet tegen die tijd bekijken of ik dan in Nederland ben :)
 
We gaan het zien! Mag ik je voor nu danken voor dit gesprek en je heel veel succes wensen?
Geen dank, en jij ook bedankt!
Alvast een fijn weekend!