WhatsAppen met Ate van der Meer

18-12-2018 (16:17) - Appen met

2018 was een behoorlijk succesvol jaar voor Snakeware uit Sneek. De digitale specialist opende niet alleen twee nieuwe vestigingen, maar won ook nog meerdere prijzen. Ondertussen maakt het bedrijf alweer plannen om nog verder te groeien. FONK sprak met CCO Ate van der Meer over Nederlandse ambities, Friese nuchterheid en goede voornemens voor het komende jaar. 

                                                                                                 WhatsApp status: #omdathetkan


Goedemiddag! FONK hier, ben je alweer terug op kantoor?
Ja stipt als altijd


Netjes! Je komt dus altijd op tijd?
Je kunt altijd op tijd zijn als je je voorbereid en op tijd vertrekt of niet teveel in de planning gooit


Dat is een wijze les. Valt de strakke planning bij Snakeware dan wel mee? Jullie hebben wel een behoorlijk druk jaar achter de rug!
ja het is veel werk geweest, maar samen hebben we de schouders eronder gezet en de basis is op orde


Gesproken als een nuchtere Fries! Waarom zitten jullie eigenlijk 'helemaal in Sneek', als veel vergelijkbare bedrijven voor de Randstad kiezen?
ha ha ja Nederland is maar klein. Wij zijn in een uurtje een heel end overal en altijd bereikbaar dus plaats maakt niet uit.
ons HQ is en blijft in Sneek, maar vestigingen in Amsterdam of Groningen mogen qua bezetting voltrekt groter worden dan Sneek hoor :)


Zo verover je al een behoorlijk stukje Nederland. Hoe wil je verder de Nederlandse e-commerce top bestormen?
We gaan werken aan ons Snakeware ecosysteem met een mix van 'eigen' goede mensen en partners die ons per project aan kunnen vullen om voor onze klanten het beste resultaat te garanderen


Aan wat voor partners moet ik denken?
Partners als fotograven, tekstschrijvers, dataspecialisten, storytellers, clubs die goed en snel web en app uit kunnen werken. Als ze maar, net als onze drive, het beste voor de klant voor ogen hebben en duurzaam zijn.


Een behoorlijk grote groep mensen, is dat lastiger te managen nu er twee vestigingen bijgekomen zijn?
ja in het begin vergt dat best wat energie, maar met 'haal en breng plicht' zoals mijn collega Toine dat altijd noemt aangevuld met open communicatie en het nastreven vandezelfde doelen kom je een heel eind
Plus het feit dat er ervaren mensen de lead hebben per vestiging die net als wij hier vanuit Sneek al jaren bedrijfje spelen :)


Dat scheelt natuurlijk wel. En jullie kunnen wel terugkijken op een succesvol 2018. Waar ben je zelf het meest trots op?
Op het compliment dat we kregen van één van onze grootste opdrachtgevers dat we ondanks de grote uitdaging gewoon geleverd hebben binnen tijd en budget. Het product draait ook als een zonnetje dus trots als een pauw
Oja het bezoek van Koning Willem-Alexander was natuurlijk de bekroning op ons werk in 2018


Ja, dat wilde ik nog vragen! Hoe was dat??
Heel indrukwekkend en een bijzonder uur waarin we veel kennis uitgewisseld hebben, maar bovenal was het ontspannen, er werd gelachen en onze talenten kwamen in gesprek met Zijne Majesteit. Gewoon echt heel gaaf om met elkaar te beleven.


Wat leuk! Hebben jullie ook nog grote plannen/wensen voor 2019?
onze teams verder uitbouwen, development en innovatie/pionieren meer aandacht en ruimte geven en met vernieuwende producties meedraaien in de top en gaan voor wat prijzen lijkt ons een mooie agenda :)


Druk programma dus, maar eerst nog maar even Kerst vieren enzo! Bedankt voor je tijd en alvast fijne feestdagen :)
Jij ook bedankt voor dit leuke WhatsApp interview, namens iedereen bij Snakeware ook een Noflike Kryst gewenst :)

Dankewol jer :)
Oant sjen!
Oant sjen!