WhatsAppen met Bert Hagendoorn

06-10-2016 (10:49) - Appen met

Wie Bert Hagendoorn op social media volgt kan het haast niet ontgaan zijn: vanavond vindt de vijfde editie van Digital Dinner Amsterdam plaats. Bert is samen met Dick Buschman (Achtung! mcgarrybowen, rechts op de foto) een van de kwade geniussen achter het evenement, waar zo’n 120 senior creatieven, directors en strategen van vooraanstaande digitale bureaus samenkomen voor een diner met verschillende inspirerende sprekers. Wij slingerden de WhatsApp aan om de stand van zaken door te nemen. 
 
WhatsApp-status: Wats up.
 
Hallo Bert! Hoe staat het leven? 
Hi Jaap! Alles gaat super hier. De laatste puntjes op de i voor vanavond!

Stilte voor de storm? Of hebben de puntjes op de i ook een stormachtig karakter?
Nee hoor, na 5 edities Digital Dinner Amsterdam zit er wel routine in :)
 
Daarom ook in no time uitverkocht?
We zijn tot nu toe elke keer vooraf uitverkocht inderdaad! Ik denk dat dit een van de weinige gelegenheden is waar senior creatieven van vooraanstaande bureaus elkaar rustig kunnen spreken. En tegelijk genieten van lekker eten en inspirerende sprekers.
 
Wat staat er precies op het menu vanavond?
Dat zijn 5 sprekers! Daniel Sytsma, Ronnie Besseling en Jort Schutte hebben die (onder de vlag van partner Dutch Digital Design) geselecteerd op hun vette 'Side Projects', projecten die naast hun werk doen. Daarover komen ze vertellen.
 
Zijn daar voor de thuisblijvers nog beelden van te zien, tijdens of na het diner? 
We delen social berichten met #DigitalDinnerAmsterdam - en na het diner komen de foto's van onze huisfotograaf Merten Snijders online. En er komt volgende week weer een hele dikke video online, door onze vrienden van Made.For.Digital!

Nice. Waar kijk je zelf het meest naar uit (naast het eten)? 
Naar de mensen die ik daar ga ontmoeten. De gasten: bekenden en vooral ook nieuwe mensen, maar natuurlijk ook de sprekers. 
 
Je zei net dat senior creatieven niet vaak rustig met elkaar aan tafel zitten, is er daardoor ook behoefte aan meer van dit soort evenementen?
Dat zou zeker kunnen ja. Dit diner staat in elk geval inmiddels op zichzelf. Wij zijn het gestart, maar we zijn er trots op dat inmiddels een hele nieuwe generatie aanschuift, meehelpt en elkaar uitnodigt.
 
Levert het ook concreet iets op? 
Jazeker: bestaande relaties worden hechter en nieuwe relaties worden gelegd. Daarnaast doen creatieven inspiratie op van de sprekers. 
 
En uiteindelijk een grote glimlach en goede nachtrust? ;)
Zeker weten Jaap. En voor sommigen ook nog een vette kater de volgende dag :)

Definieer 'sommigen'. Namen en rugnummers graag ;)
Ok daar gaan we:
Haha! Zelf behoorde ik ook weleens tot die 'sommigen'. Maar morgen heb ik een belangrijke afspraak, dus ik doe gewoon rustig aan hoor.
 
Ik ga dat morgen nog eens checken, dus watch your step. Als er morgen hier en daar steekjes worden laten vallen door creatief Nederland dan weten we in ieder geval waar het aan ligt.
Het zou zomaar kunnen Jaap! 
 
Geniet er vooral van vanavond. En bedankt voor je tijd!
Thanks, en dank voor het interview!