WhatsAppen met Cees Dingler

28-02-2017 (11:23) - Appen met

De eerste ronde van New Kids On The Block zit erop. De stembussen van de derde poll zijn gesloten. Morgen maken we de definitieve longlist bekend, maar eerst is het tijd om te WhatsAppen met de winnaar van de derde en laatste poll. Zoals bekend is dat Capitola Digital, dat Mr. Brand en Lifehunters voorbleef. Tijd om kennis te maken met Cees Dingler.

 
WhatsApp-status: Geen
 
Hallo Cees!
Hai daar.
 
Gefeliciteerd met jullie mooie winst. Hoe is het met de euforie aan de Keizersgracht?
We zijn er natuurlijk heel blij mee, maar we zijn er nog niet he:)
 
Ah, mediatraining gehad ;)
Hoe raad je het. Direct na de uitslag actie ondernomen.
 
Verstandig. Jullie willen de jury nu al paaien?
Zelfs omkoping wordt niet geschuwd, hoewel we dat niet nodig denken te hebben.
 
Hoe willen jullie die jury wel gaan overtuigen?
We zouden ze het liefst een keer meenemen op onze trips naar Silicon Valley. Om daar te zien hoe wij de laatste innovaties ophalen bij events als Tech Crunch, lezingen over robotics op Berkeley University en VR meetups. Ik denk daarnaast dat de manier van werken bij onze 'innovation driven agency' echt uniek is. We combineren coders en creatives i.p.v. art en copy. Met deze mix van mensen ontstaan echt hele bijzondere dingen.
 
Dat klinkt alsof jullie weinig concurrentie hebben in jullie segment.
Dat klopt. Veel traditionele bureaus zijn nog een beetje bang om de developers in huis te halen, terwijl dat echt hard nodig is om over 3 jaar nog bestaansrecht te hebben. Met alleen creativiteit bestrijk je maar een heel klein gebied tegenwoordig. De grote klanten willen dat je naast communicatie ook mee kan praten over digitale transformatie.
 
Jullie bestaan natuurlijk nog niet zo lang, maar jullie filosofie is in die korte tijd al wel bevestigd?
Ja dat geloof ik wel. Ons verhaal wordt goed ontvangen en vanaf het begin kwamen we via onze innovatie inspiratiesessies makkelijk aan tafel bij de grote klanten. We zijn in 2 jaar toch gegroeid van 4 naar 25 man.
 
Vermenigvuldigingsfactor 6,25, over 2 jaar dus 25 x 6,25 = 156 man. En een kwart persoon.
Dat zou natuurlijk prachtig zijn. Hoewel goede mensen aannemen nog wel een uitdaging zou zijn. Gelukkig hebben we het predicaat 'kennisbedrijf' van de overheid gekregen waardoor we talent uit alle delen van de wereld kunnen halen. Dus wie weet:)
 
Wanneer gaan jullie zelf naar Silicon Valley verhuizen?
We hopen binnen een paar jaar daar een klein kantoortje te openen, maar omdat we daar een aantal mensen kennen die ons constant bijpraten werkt het nu ook goed. Het valt wel op dat op het gebied van VR content de Amerikanen best wel achterlopen, dus daar ligt een mooie kans voor ons.
 
Mooie ambitie. Gaat winst van NKOTB jullie veel helpen bij het nastreven van die ambitie?
Absoluut. Het is voor ons belangrijk dat klanten ons verhaal horen. We moeten nog hard werken aan onze naamsbekendheid en dit zou daarbij enorm helpen.
 
En hebben jullie 1 juni al wat te doen? ;)
Volgens mij niet.
 
Hou hem vooral vrij, wellicht zien we jullie dan op het podium.
Gaan we doen!
 
Mag ik je hartelijk danken voor je tijd en succes wensen met de rest van de NKOTB-campagne?
Jij ook dank voor dit podium!