WhatsAppen met Dimi Albers

31-01-2019 (16:25) - Appen met

Dept ontwikkelt zich steeds meer tot een grote internationale speler. Daarom is er vandaag voor het eerst een global CEO benoemd bij het bureau. Dimi Albers bleek daarvoor de aangewezen persoon te zijn. Tijd om eens met hem te appen. 


                                                                     WhatsApp-status: Houston?


Ha Dimi, Rosa hier van FONK. Ben je er klaar voor? Je hebt het wel erg druk met meetings vandaag, maar ik heb gehoord dat je heel snel tussendoor kunt appen :)
Hi Rosa! Yes, helemaal ready. Kom maar door!


Allereerst gefeliciteerd met je nieuwe functie natuurlijk :)
Dankjewel! Mooie aanleiding om even te appen. :)


Dat zeker! Voor het eerst heeft Dept daarmee een global CEO toch?
Yes, klopt. Na de rebranding van onze Duitse en Deense teams naar Dept in januari zijn we ook naar buiten toe echt één agency. Voor ons gevoel het goeie moment om ook deze stap te maken.


Hoe is het om deze rol als eerste te gaan vertolken?
Het voelt goed! :) En - belangrijk - het voelt natuurlijk.
Ik zit al 12,5 jaar bij de club en ben stap voor stap gegroeid naar de rol. Voor onze Depsters voelde het intern al een tijdje zo en daarom vonden we dat de formele naam naar buiten nu ook past. We hebben een erg informele, platte cultuur waarin het idee is dat je strepen verdiend ipv dat je ze krijgt. Zo hebben we het in het geval van de CEO rol ook gedaan.


Hoe hou je het informeel als je tegelijkertijd zo'n grote internationale speler aan het worden bent?
Goeie vraag! Er is een eindeloze rij dingen die we dagelijks aandacht moeten geven om dat vast te houden, maar als ik drie dingen moet noemen: altijd de klant op nummer één zetten, verantwoordelijkheden en onderschap zoveel mogelijk bij mensen zelf neerleggen, en jezelf niet te serieus nemen. Oh, en nog één: really, REALLY care about it!


Jij hebt als taak om deze boodschap internationaal te gaan verkondigen. Hoe pak je dat aan?

Oei, druk ;)?
Sorry, was even op bezoek bij één van onze klanten, Gazelle, maar hier ben ik weer. Elkaar fysiek zien is superbelangrijk, dus elke week ben ik samen met onze COO op één van onze buitenlandse kantoren. Daarnaast komen we op verschillende momenten met internationale teams samen, zoveel mogelijk over inhoudelijke/klantonderwerpen, met als hoogtepunt ons Dept Festival en -Weekender wanneer onze Depsters vanuit alle hoeken van de wereld naar Amsterdam komen.


Dus je hebt meteen veel leuke buitenlandse tripjes in de planning?
Als je onder tripjes verstaat: vliegtuig-vliegveld-taxi-kantoor-taxi-vliegtuig-vliegveld, dan zeker. :)


Hm, dat is wel jammer ;). In elk geval veel succes in je nieuwe rol! En dank voor je tijd, ondanks de drukke dag
Nee hoor, werken met de teams op die dagen is awesome en thuis bij vrouw en kids slapen wint het altijd van een hotelkamer.
Dankjewel en geniet van je avond!


Thanks!