WhatsAppen met Dirk van den Bosch

12-07-2018 (12:19) - Appen met

Dirk van den Bosch gaat het management van NEWCRAFT versterken, en met zijn achtergrond bij Lost Boys en Publicis One zijn we heel benieuwd naar zijn ambities en visie op digitalisering. En hoe geeft hij eigenlijk leiding?

 

WhatsApp-status: geen

Dag Dirk! Alexander van FONK Magazine hier!


Hoi Alexander over 10 min ok?
Helemaal goed. 


Daar ben ik dan.
Top :)
 

Lost Boys, Publicis One, al veel gedaan en meegemaakt lijkt me! En nu dus NEWCRAFT. Is digitalisering de belangrijkste factor geworden door de jaren heen?
Voor bedrijven is digitalisering inderdaad de belangrijkste factor geworden en dan met name de executie hiervan. Dat wordt nog weleens vergeten.  
 

Wat is het belangrijkste in digitaliseringsprocessen?  
Het ontbreekt in algemene zin niet aan strategieën en plannen. Wat vaak wordt vergeten is hoe je van binnenuit het bedrijf klaar maakt en de juiste capabilities ontwikkelt om een digitale transformatie succesvol te maken.


En nu de stap naar NEWCRAFT, wat zijn de ambities?
We willen met een groter team de groei van NEWCRAFT versnellen. De vraag naar onze diensten neemt toe en daarbij het aantal specialismen om digitale transformatie pragmatisch te realiseren. Het bedrijf heeft al een enorme ontwikkeling doorgemaakt doordat ze data, creativiteit en technologie perfect weten te combineren. Voor mij een ideale match. 
 
 
En wat is eigenlijk jouw stijl van leiding geven? Hoe zien anderen dat over het algemeen?
Ha! Ik ben vrij direct, pragmatisch en gericht op kwaliteit, dat past uitstekend in de organisatie van NEWCRAFT. Daarnaast ben ik altijd bezig met de behoeften van opdrachtgevers en de toegevoegde waarde die we kunnen leveren. Over het algemeen vinden mensen die duidelijkheid heel prettig.
 

Omdat techniek zo'n belangrijke factor is, heeft iedereen het nu over hoe veel werk er straks door handige algoritmes gedaan gaat worden. Is creativiteit in een algoritme te stoppen? 
Dat zou kunnen. Er worden op het gebied van Machine Learning enorm veel initiatieven ontwikkeld. Zelfs op het gebied van kunst zijn er voorbeelden waarbij de computer schilderijen maakt die niet van handwerk te onderscheiden zijn. In welke snelheid dit doorgevoerd zal worden moet nog blijken maar het gaat harder dan we denken. 

Fascinerend vind ik dat. Veel dank voor je tijd! Veel succes. 
Graag gedaan!