WhatsAppen met Franska Stuy

31-10-2016 (19:00) - Appen met

Nadat ze jarenlang hoofdredacteur was bij Libelle verdween ze even ‘van het front’. Maar nu is Franska Stuy terug met haar eigen online magazine. Haar lezers misten haar en zij lijkt haar lezers ook te missen. Franska.nl wordt vandaag gelanceerd. We namen vanmorgen via de WhatsApp contact op met Franska om te kijken hoe het met de zenuwen staat en om haar te vragen waarom iedereen straks elke dag een blik moet werpen op Franska.nl.  
 
WhatsApp-status: Available
 
Hallo Franska! 
Hallo!
 
Hoe is het met de zenuwen? 
Hahaha... Net te doen. 
 
Hoe lang nog tot de lancering?
Even rekenen... 8 uur ongeveer.

Ah, nog even geduld dus. Hoe wordt dit heuglijke moment gevierd? 
We maken er een leuk feestje van vanmiddag in de Hangar. Muziek, bubbels, happen en leuke mensen! En we hebben ook alvast de zon aangezet. Bij Franska.nl schijnt namelijk elke dag de zon.
 
Ja, het moet echt een feel good magazine worden he?
Yes! Een plek waar je blij van wordt!

Hoe gaat Franska.nl zich precies onderscheiden van Libelle?
Franska.nl gaat over alles wat ik mooi, leuk en interessant vind. Ik hou van Dove en Nivea, maar net zo goe van Chanel en Jo Malone. Ik hou van Rotterdam, maar net zoveel van New York. Van een zakje friet, maar net zoveel van een lunch bij Celler de Can Roca in Girona. Kortom, niet alleen met beide benen op de grond, maar ook 'the sky is the limit'.

Eigenlijk een beetje over alle leuke dingen van het leven dus? 
Jep! En natuurlijk ook over dingen waar we over piekeren. Ik heb heel veel vriendinnen die voor franska.nl schrijven en vloggen. Janny van der Heijden schrijft over lekker eten. Vivianne Bendermacher vlogt en laat de nieuwste tech-snufjes zien, die ons leven leuker maken. Kirsten Jassies doet een masterclass social via vlogs. Adje (die in Umbrië woont) schrijft vandaag een bericht over de aardbeving. Haar huis stond te schudden. En zo heb ik nog 20 vriendinnen die van alles spotten, van commentaar voorzien of sfeer maken. Het wordt dus heel persoonlijk. Niet alleen vanuit mij, ook vanuit mijn vriendinnen.
Die was lang he? Voor een app!
 
Kramp in de duimen vanavond ;) Ik was al benieuwd hoe jullie redactie eruit komt te zien, fijn dat je op je vriendinnen kunt terugvallen.
Pak ik m'n glas wel met 2 andere vingers op. Even oefenen. We hebben een redactie van 5 man. 4 vrouw. 1 man. En een salesman. Verder heel veel vriendinnen. En een paar vrienden voor de techniek.
 
Er moeten natuurlijk ook inkomsten gegenereerd worden ;) Er zijn dus ook verschillende soorten content, op hoeveel content kunnen je lezers/kijkers rekenen? 
Zeker. Inkomsten zijn ook wel handig :p Franska.nl staat al redelijk vol. En we gaan om te beginnen elke dag zo'n 10 posts doen. Als ik me in kan houden (Niet mijn sterkste kant..).
 
Haha, je hebt het gemist he? 
Haha...Ik kan niet stilzitten. Ik zit trouwens intussen lekker met Sven, de art director aan franska.nl te klussen. Handig zo'n wapp-interview.

Het is multitaskbevorderend hè. Kan geen kwaad voor een hoofdredactrice ;)
Teur, zeg ik altijd. 

Houden we het daarop. Ben je eigenlijk niet bang om in het vaarwater van Libelle te gaan zitten? Je spreekt wel dezelfde doelgroep aan.
Vrouwen bedoel je? Die doen meer dan alleen Libelle. En er zijn ook heel veel vrouwen die geen Libelle 'doen'. Dat weet ik uit ervaring.

Toch kun je niet ontkennen dat er enige overlap is ;) Is online nu interessanter om te maken dan print?
Ik vind online al leuk sinds het uitgevonden is. Gaat lekker snel. Handig voor iemand die ook nogal ongeduldig is. 

Wel af en toe die rust houden he ;) Waar kijk je het meest naar uit?
Naar alle leuke mensen vanavond. En naar echt vaart gaan maken vanaf morgen. Meteen volle bak dus! We gaan het in de gaten houden.

Als afsluiting nog een motivatie in twee zinnen waarom mensen iedere dag Franska.nl moeten bezoeken? 
Leuk! Als je vrolijk wilt worden, graag mooie dingen ziet, iets nieuws wilt leren, wilt lachen en vooral als je ontdekt hoe leuk de vrouwen zijn die op franska.nl schrijven, vloggen en posten, dan MOET je wel! 

Dat lijkt me een duidelijke boodschap. Rest me jou hartelijk te bedanken voor je tijd. En alvast heel erg veel plezier vanavond en succes met Franska.nl! 
OK! Jij ook dank voor alle geduld. Ik heb tussendoor veel moeten doen.En dank!