WhatsAppen met Hanna Verboom

23-08-2018 (13:01) - Appen met

Actrice en oprichter van Cinetree.nl en Getitdone.org Hanna Verboom is in de duurzame productie gestapt met lifestylemerk Palais. Vervaardigd in India, belooft de collectie te bestaan uit mooie spullen die bovendien bijdragen aan een betere wereld. Volgende maand staat ze al op de Maison & Objet in Parijs. 

 

WhatsApp-status: Cinetree & Get it Done

 

Vertel, Palais. En je doet al zoveel! Wat is precies jouw rol?
Ja Palais! Duurzame lifestyle producten, dit is een gebied waar ik me al langer in wilde verdiepen. Sowieso omdat er wat mij betreft nog veel moet gebeuren op dit vlak maar ook vanwege de impact op werkgelegenheid in landen als India.

Toen mijn compagnons Petra Van Roon en Michiel van Heusden me vroegen mee te doen aan dit duurzame avontuur was de keuze snel gemaakt.

En je hebt gelijk, ik doe zeker veel. Maar steeds minder in een operationele rol waardoor ik Cinetree, Get it done, Palais en films maken goed kan combineren. 


En wat doe je precies binnen de muren van Palais? Investeren, ontwerpen, managen?

Ik heb geïnvesteerd en ben als Co-founder nauw betrokken bij de oprichting; branding, sales en marketing van Palais. Maar ik sta bijvoorbeeld ook volgende maand in Parijs bij Maison & Objet (grootste luxury design beurs) ons verhaal te verkondigen. Als ik ergens in geloof ga ik er 100% voor.


Mooi! Heb jij door jouw jeugd in Kenia en Oeganda een andere kijk op dingen, op het gebied van duurzaamheid, maar ook een meer internationale smaak?
Hmmmm. Dat zijn altijd lastige vragen, want ik weet natuurlijk niet beter:) Ik heb wel een enorme liefde voor verzamelen, ik reis veel en kom dan altijd terug met van alles zoals mooie stoffen uit Lamu, een houtsnijwerk uit Indonesië of antieke kleden uit Casablanca. Ik kom altijd zo geïnspireerd terug van reizen! 


Vandaar dat we onze eerste collectie kussens ook hebben laten inspireren door de kleuren en stoffen van Jaipur, India. Je hebt daar waanzinnige paleizen, soms vergane glorie, maar altijd ademen deze bijzondere plekken een schoonheid uit die niet zo maar te vangen is. Of dit ons gelukt is, weliswaar met een contemporary ‘Palais’ look, zie je vanaf nu in de Bijenkorf.


Ik zag de beelden van de zestigste verjaardag van Madonna in Marrakech en het deed me denken aan Palais. Waarom hebben jullie specifiek voor India gekozen? Of gaat Palais de productie ook in andere landen doen( (zoals Marokko)?
Ja die beelden zijn waanzinnig! Onze campagnebeelden zijn overigens ook in Marrakech gefotografeerd, well spotted Alexander! :) 


Petra en Michiel werkten al veel in India. Ze hebben een merk opgezet samen met stichting Justice en Care om werkgelegenheid te creëren voor slachtoffers van human trafficking. Een prachtig initiatief. Palais komt hier eigenlijk uit voort. 

 

Maar zoals je zegt, this is just the beginnjng. We oriënteren ons nu ook op andere landen. Helaas lopen veel landen nog achter op het gebied van duurzaam produceren, we zij wat dat betreft nog een beetje pioniers en afhankelijk van de mensen waarmee we werken. India en onze partners daar, zijn voor ons een heel goed begin.


Mijn laatste vraag: kun je in het kort iets vertellen over de Palais Code die jullie hebben opgesteld en waar de we de nieuwe collectie allemaal kunnen vinden?
Ja natuurlijk, graag zelfs. We hebben een Code of Conduct voor Palais opgesteld waarmee we duidelijk afspraken maken met onze producenten. Dit gaat over werkomstandigheden, minimum loon, arbeidsuren, maar ook over de certificeringen waar onze duurzame producten aan moeten voldoen zoals de Gots certificering ( Global Organic Textile Standard).


Verder checken we de hele supply chain en onderhouden we zeer intensief contact met onze leveranciers. In India draait alles om relaties en moet je er vaak bovenop zitten. Dat is hard werken en vergt veel tijd, maar het is absoluut noodzakelijk als je wilt dat er verandering komt in de productiewijze en arbeidsomstandigheden.


Palais is vanaf nu te koop bij De BIjenkorf (Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) natuurlijk op Palais.com. Vanaf september vind je ons in de luxe Interieur winkels zoals oa X-Bank en Jos van Raak in Amsterdam maar ook Homestock in Haarlem en De Jong Interieur in Eindhoven.


Dank voor je tijd! En heel veel succes
Jij ook! Thanks, het is een mooi avontuur. Ik word er erg blij van.