Whatsappen met Jelle Kolleman

06-09-2019 (17:21) - Appen met

MediaMonks opent na twintig jaar Hilversum op 4 oktober een nieuw kantoor in Amsterdam waarin digitale creativiteit, film en content samenkomen. In de Houthaven is gebouwd aan een ruimte voor 160 Monks en twee volledig uitgeruste filmstudio’s. Jelle Kolleman is één van de mensen in het nieuw samengestelde management team van MM Amsterdam. Tijd dus voor een whatsapp gesprek over de in’s en out’s van het nieuwe team in Amsterdam. ‘Ik heb niet een nauw omschreven rol of functie. Dat past me ook prima.’
 

                                                                                                              WhatApp-status: Availabe
 
 
Ha Jelle! Zullen we nav het nieuws over amsterdam monks even appen?
Sure, leuk!
 
Top! Om te beginnen; hoe is t met je?
Oh, zijn we al begonnen..? haha
 
Heel goed! Altijd leuk om in met frisse energie weer in een nieuw pand te starten!
 
Dat begrijp ik! Wat is jouw nieuwe rol bij Mediamonks Amsterdam?
En ja, we zijn al begonnen!
Hahaha
Ok, ik blijf nu zitten waar ik zit
 
Mijn rol bij MM Amsterdam... Goeie vraag! Ik ga er samen met het team voor zorgen dat we beter dan ooit op de kaart komen in Amsterdam. Zowel qua werk & creativiteit, als super leuke plek om te werken.
Ik heb niet een nauw omschreven rol of functie. Dat past me ook prima. ik heb in mijn vorige bedrijven ook altijd veel omvattende rollen gehad. Hier en daar help ik met new business, dan weer wat meer op creatie. We zullen zien! Dat houdt het ook boeiend!

Mooie omschrijving en suits you well! Blijf je ook aan het roer bij Made for Digital? Of gaat dat op in  MM Amsterdam?
Nee, dat roer heb ik afgelopen week overgedragen aan Vivian Opsteegh. Maar... het mooie is dat die hele club zometeen onder ons komt te zitten en we eindelijk goed geïntegreerd kunnen samenwerken.
Eigenlijk gaat alleen de 'sales' op in MM Amsterdam. De rest blijft zoals het is
 
Prima keuze: vrouw aan het roer. En de naam van de club van Vivian wordt MM Films toch?
We waren niet perse op zoek naar een vrouw, wel een ervaren ondernemer die zijn of haar sporen heeft verdiend en liefde heeft voor waar we mee bezig zijn, films & content maken. Dat kwam perfect samen toen we met Vivian gingen zitten. Wat betreft de naam, ja, intern gaat het MediaMonks Films & Content heten, maar aan de buitenkant zul je dat niet ze vaak terugzien. We zijn één bedrijf, one P&L, dus we doen zo min mogelijk met namen en afdelingen. Het is ook echt de bedoeling dat onze mensen lekker over de vloeren in projecten gaan samenwerken, ongeacht welk onderdeel je 'bij zit'.
 
Als het zo gaat werken, perfect natuurlijk! En het is natuurlijk ook de bedoeling dat de nieuwe lokatie aan de Houthavens daar ook aan gaat bijdragen. Zie je deze move met alles erop en eraan ook een beetje als een kroon op je ambities?
Ha! Nou.. ik weet niet of dat nou perse 'mijn' kroon is, maar de overname van Caramel, de verhuizing van MFD/TBR, de integratie met MM Europe, komen hier wel allemaal samen ja. En dat is heel bijzonder, maar ook spannend. Voor iedereen. En dat geheel van clubjes noemen we nu MediaMonks Amsterdam. En ja, daar ben ik natuurlijk wel een beetje trots op. Maar nogmaals, we zijn een groot team, en ook Victor is hier uiteraard dicht bij betrokken.
 
Uiteraard, maar knap hoor hoe je alle lijnen aan elkaar knoopt. Ik hoop dat het op 4 oktober een geweldige opening wordt bij Adnight. Heel veel succes en ik kom graag langs!
Dank je wel! We gaan er een bijzondere AdNight van maken, omdat we hebben gezien dat één van de grote en leukste eigenschappen van MediaMonks als werkgever, wel het internationale karakter is. We zullen dus zowel verschillende disciplines als landen, vestigingen en dus ook Nederlanders die in het buitenland bij MM werken aan het woord laten. Via live verbindingen en demo's.
 
Ik zou zeker even langs komen! Tot dan!
 
Leuk! Ik ga er zeker bij zijn. Voor nu veel succes met de verhuizing en fijn weekend!
Gezellig, dank je wel, jij ook goed weekend!