WhatsAppen met Jessica Kersten

12-06-2018 (09:52) - Appen met

Jessica Kersten, oprichter en eigenaar van CloudFactory, mag dit jaar voor het eerst jureren in Cannes. Een hele eer, en een mooie kans om iedereen uit het vak weer even te zien. CloudFactory heeft veel meegemaakt de afgelopen jaren, begonnen in de crisis, en nu gouden bergen? We vragen het en zijn benieuwd naar de verwachtingen.


WhatsApp-Status: Hey there! I am using WhatsApp

 

Hi Jessica! Alexander hier van FONK!
Hoi hoi. Sorry was even de tijd vergeten.


Kan gebeuren :) Je hebt wel even tijd, toch?
Zekersss. 


Mooi. Maar leuk, naar Cannes! Bikini al gepakt?
Ja, heb er zin in. Die gaan we zeker nodig hebben : )


Kun je ons vertellen wat je er precies gaat doen?
Ik zit voor het eerst in de film jury daar. Maar ik hoop daar meerdere mensen te spreken en kijk uit naar veel werk bekijken. Ik ga daar ook allemaal mensen zien waar ik mee werk als ik shoots heb in het buitenland
een soort reunie.


En waar ga je op letten bij de jurering? Ben je streng?
Streng?Ja en nee Ik beoordeel het idee eerst natuurlijk, dan vind ik persoonlijk het heel belangrijk dat het goed is gemaakt of t innovatief is ook natuurlijk.


Is er veel veranderd sinds je met Cloudfactory begonnen bent?
 Is het werk beter geworden?
We weten allemaal hoe moeilijk het is om goed werk te kunnen maken, en niet iedereen heeft een giga budget. Dus ik probeer echt zo positief mogelijk te kijken naar het werk en het ook echt een kans te geven. Of er veel is veranderd sinds ik CloudFactory ben begonnen? Ik denk het wel. Ben midden in de crisis begonnen namelijk. Goede timing :)
Dat was niet makkelijk en dan moet je echt heel creatief zijn! Was heeeel leerzaam kan ik je zeggen. Maar veel bureau’s zijn er nu niet meer. De industrie verandert nogal snel, en dat vind ik juist leuk. 

 

Dynamisch, dus.
Laten we het zo zeggen. Zodra dingen te comfortabel worden, moet je denk ik als creatief weer gaan veranderen. Openstaan voor nieuwe samenwerkingen en nieuwe manieren van werken.

 
Kun je door de techniek nu meer doen met minder budget?
Ja eigenlijk wel. We hebben laatst voor Booking ook echt veel op de Iphone 10 gedaan. Niet normaal wat je daar nu mee kan schieten.


Ook meer concurrentie daardoor?
Nee hoor. Niet iedereen die technisch goed kan filmen kan een goeie film maken. Maar als je als creatief je craft beheerst en zrlf durft te maken dan wordt t pas echt leuk!  


Ja ik ben benieuwd wat Cannes allemaal weer gaat laten zien wat dat betreft.
Zekers, ik heb al veel moois zien voorbij komen.


Ik wens je heel veel succes en veel plezier!
Gaat vast lukken!