WhatsAppen met Jordi van de Bovenkamp

04-10-2017 (12:03) - Appen met

In 2011 dook hij op bij Boomerang Create, waarmee hij zijn opleiding als bouwkundige en werk als architect mogelijk definitief achter zich liet. Als creative director werkte hij aan tal van grote accounts, maar hij verwierf met name faam op Twitter. Zijn woordgrappen gingen/gaan geregeld viral op het medium. De kritieken luidden zowel ‘makkelijk en irritant’ als ‘geniaal’. Nu heeft Jordi van de Bovenkamp bij RTL Late Night zijn eigen rubriek waarin hij opvallende marketinguitingen belicht. Snel even (26 uur lang) appen dus. 
 
WhatsApp-status: *emoticons van vliegtuig, palmboom en zon*
 
Ha Jordi, Jaap hier.
Je bent te laat. 09:30 = 09:30. Ik spring nu op fiets en aangezien ik niet kan appen en fietsen tegelijk pak ik zo in Noord je eerste vraag op! ;-)
 
Haha true, kun je nog even rustig nadenken over de vraag hoe het met je gaat ;)
 
 
Het gaat goed man! Nu even een momentje van rust op het pontje naar Noord. Voel me een soort Jacques Cousteau dan.
 
Mooie referentie voor de oudere lezer ;) Iedere dag datzelfde gevoel?
Ja! Even 60 seconden je kop in de wind, heerlijk! Sorry, ik ga zo weer een meeting in. Haha! Interview van 2 dagen zo!
 
Creatief beroep, dan is dat hard nodig, niet? Haha, geeft niet. Dat is het voordeel van WhatsAppen hè.
 
 
Ja, even ontsnappen aan de dagelijkse snelheid en hectiek is belangrijk. Continu linkerbaan 150 km/u en dan even naar een mooie plek om uit te rusten. Heerlijk. Maar goed, dat pontje duurt maar 60 sec. Morgen een week vakantie! Laatste keer was juli '16. 
 
365 keer 60 seconden is ook bijna een werkdag he ;) Kun je je nog wel vakantie veroorloven met je nieuwe schnabbel?
Bedoel je mijn zangcarrière?
 
Daar weet ik nog niets vanaf, maar we horen je graag een moppie zingen.
RTL Late Night is perfect te combineren met werk. Bereid me 's avonds voor en we delen hier op de vloer vaak al zoveel mooi werk dat het eerder een kwestie van harken is dan van zaaien...;-)
 
Je rubriek is 1 keer in de 3 weken toch? Dat lijkt een beetje alsof het moeilijk is om in 1 week genoeg materiaal te verzamelen voor een heel item.
Nee, ik vind het zelf wel een prima frequentie. Het is ook een item dat getest dient te worden, bij succes gaan we wellicht naar wekelijks. Zou zomaar kunnen.
 
Zo vaak zie je ook geen items over marketing op tv, wat dat betreft is alle hoop op jou gevestigd.
Ik had er vooraf al volle bak vertrouwen in dat het goed ging, mensen móeten dit soort geniale vondsten zien. Voor onze wereld misschien niet de nieuwste cases, maar voor de overige 99% van de kijkers wel nieuw en interessant. En daar is het mij om te doen.
 
Onderhand heb je bijna evenveel Twittervolgers als Late Night kijkers heeft, dus waarom niet gewoon daar delen?
Haha! Valt mee, publiek is wel degelijk groter en ik vind eigenlijk elk podium wel leuk om mijn verhaal te doen. Zelfs voor deze website (grapje hè).
 
Je moet er vanuit gaan dat je na publicatie van dit interview niet meer rustig op het pontje kunt staan;) Ben je nu eigenlijk meer marketingman, mediaman of toch nog altijd bouwkundige?
Ik vind het het allerleukste om te creëren. Iets wat nog niet gedaan was te doen. In reclame kan je daar erg goed je ei in kwijt, in de architectuur ook, maar in mindere mate. Vandaar de switch in 2011 naar de wereld der reclame. Nog geen seconde spijt van gehad. 8 jaar over die HBO-studie gedaan. Althans, 7 jaar en een beetje. Maar dat noem je dan 8e-jaars. Zucht...
 
Volgens mij is Boomerang niet heel droevig om die keuze of wel?
Heb ze zelden hier met tissues door het pand zien lopen...
 
En ze hebben mooi wat gratis reclame nu je bij RTL zit.
Ja, dat is lekker meegenomen!
 
Levert dat nog een mooie kerstbonus op?
 
 
Als er een beetje sneeuw valt deze winter, dan is dat mijn bonus. Veel te lang geleden! Nee zonder gekheid: ik neem t.z.t. even bovenstaande vraag door...goed punt! (ik had een etentje, vandaar iets later repliek). Interview duurt nu al bijna 15 uur. Hoe vind je zelf dat het gaat Jaap?
 
Lekker op weg zo. Weet jij op wat voor tijd het wereldrecord langste interview staat? Morgen gewoon weer verder toch?
De Australische radiopresentator Richard Glover deed er ooit eentje van 24 uur. Ik ga nu ff 10 uur tukken en daarna champagne openen.
 
Oké dan, ronden we het dan even af allemaal en hebben we weer een mooie reden voor een feestje. Denk in de tussentijd nog even goed na over de toekomst van Boomerang en de rol van Marketing in de Nederlandse media, het zou zonde zijn als je na 23 uur stilvalt.
 
 
Moguh! Boomerang Agency zal binnenkort breder aanwezig zijn op de internationale markt, op de vloer zitten nóg meer creatieven en de output van goede ideeën en niveau van werk zal grootser zijn. Daar zijn nieuwe mensen voor nodig en enige structuur. Daar zijn we hard mee bezig maar het zal altijd de mooie dierentuin blijven wat het nu is. Snel, bijzonder en áltijd aan.
 
Klinkt alsof je het naar je zin hebt.
Zeker, graadmeter is mijn smoelwerk op weg naar kantoor. Zo lang dat nog op :) staat is er niks aan de hand.
 
Kunnen wij niet goed zien, maar laten we je maar geloven. Moeten woordgrapfans op Twitter zich zorgen gaan maken dat ze niet meer aan hun trekken komen nu je zoveel om handen hebt?
Nee hoor! Ben wel iets rustiger daar, maar dat heeft ook gewoon met drukte te maken.
 
Misschien vandaag maar eens een draadje starten met onze lezers ;)
Fonk wel goed idee.
 
(Y) Misschien iets met muziektitels waar Fonk een hoofdrol in speelt? Play that fonky music white boy enzo. Komen we wel uit. Tot slot: wanneer kunnen we weer wat moois van Boomerang verwachten?
Ik ben nu een week op vakantie; dus volgende week weer? Nee geintje, we zijn met mooie grote campagnes bezig! Ik zou sowieso 6 oktober tijdens AdNight even langskomen in ons Boomerang Agency Circus! Spektakel gegarandeerd! 
Doe Freek de groeten van me! (vraag ff 'welke Freek?')
 
Is show don't tell niet beter in dit geval?
JAAAAA NU IS DE CLIMAX WEG!
 
Soms is het beter als de Fonk niet overslaat ;)
Je moet Fonk sowieso niet overslaan natuurlijk.
niet nu er een Fonkelnieuw exemplaar is verschenen.
Afijn, mag ik je hartelijk danken voor dit marathoninterview?
Ja insgelijks! Dank voor je tijd!
 
En alvast een mieterse vakantie gewenst.
Zoals ze in Italië zouden zeggen: Merci!