WhatsAppen met Liesbeth ten Donkelaar

23-05-2019 (14:43) - Appen met

Stayokay viert dit jaar een belangrijk jubileum. De hotelketen bestaat alweer 90 jaar en pakt daarom onder meer uit met een grote campagne. Tijd om eens te appen met Commercieel Manager Liesbeth ten Donkelaar over de jubileumplannen en de kracht van Stayokay. 


                                                         WhatsApp-status:
 Hallo! Ik gebruik nu ook WhatsApp.


Goeiemiddag! FONK hier, ben je er klaar voor?
Hi Rosa, ik ben er klaar voor.


Top! 90 jaar Stayokay, dat is een hele prestatie. Allereest gefeliciteerd natuurlijk :)
Dank je wel!


Wat is de kracht van Stayokay?

Stayokay heeft 22 hostels op hele mooie plekken in Nederland,
zowel in de grote steden als midden in de natuur. Vaak ook in bijzondere gebouwen, waardoor het elke keer weer verrassend is als gast waar je gaat overnachten. Verder zijn de hostels heel toegankelijk, voor zowel mensen die alleen of in een klein gezelschap reizen als voor grotere groepen.


Heb je zelf een favoriete locatie?
Dat vind ik een hele lastige vraag, want ik vind er heel veel leuk. Maar recent zijn Gorssel (dicht bij Deventer) en Terschelling gerenoveerd en die zien er fantastisch uit. Ik heb twee weken geleden al in Terschelling overnacht, dus wil graag binnenkort naar Gorssel.


Leuke uitstapjes! In het kader van het jubileum komt er ook een campagne, hoe gaat deze eruit zien?
Als mensen op vakantie zijn, maken ze gemakkelijk contact met onbekenden en worden blij van deze onverwachte gesprekken. Dat zien we ook al 90 jaar in onze hostels. En daar ligt onze kracht. We willen met de campagne #talktostrangers dit ook stimuleren in het dagelijks leven van mensen.


We hebben een onderzoek gedaan met Multiscope en daaruit blijkt dat veel mensen niet gemakkelijk een spontaan gesprek aanknopen met een onbekende, maar er wel voor open staan (82%). Een nog groter percentage denkt zelfs dat een spontaan praatje aanknopen met iemand mensen gelukkiger maakt en zorgt voor meer begrip voor elkaar.


En de #talktostrangers, hoe wordt die ingezet? als je een korte samenvatting zou moeten geven ;)
Via onze social kanalen roepen we iedereen op om Nederland een stukje socialer te maken en hun spontane gesprekken te delen met de #talktostrangers. Verschillende influencers ondersteunen ons daarin.


Leuk! Zoals wie? En wat kunnen we verder nog verwachten van jullie jubileumjaar?
We gaan ze niet allemaal verklappen, maar Thomas van Grinsven zal één van deze influencers zijn. Verder organiseren we dit jaar in verschillende hostels een zogenaamde 'Mengtafel'. Hierbij nodigen we mensen uit de buurt uit om samen met ons aan te schuiven voor een gezellig driegangendiner.


Klinkt goed, het sociale aspect komt dus overal in terug?
Jazeker


En hoe blijven jullie de komende 90 jaar relevant, tussen het grote aanbod van Airbnb's/hotels et cetera?
Juist door dit soort sociale initiatieven te blijven organiseren. Dat past heel erg bij ons. Verder vernieuwen we onze hostels om tegemoet te blijven komen aan de wensen van de gast van vandaag en morgen.


Mooie plannen, we zullen het in de gaten houden! Dank voor je tijd en veel succes :)
Jij ook bedankt en kom een keer een kop koffie drinken om het zelf te ervaren :)


Zal ik doen!