WhatsAppen met Martine Veldhoen

05-03-2019 (14:37) - Appen met

Martine Veldhoen begon als professioneel snowboarder, maar zette in de tussentijd ook grote stappen in de journalistiek en PR. Onlangs werd ze dan ook benoemd tot Head of Consumer Nederland bij LEWIS, slechts vier maanden nadat ze daar begon. Tijd om eens met haar te appen over deze grote stap. 


                                                                                                        WhatsApp-status: ***geen status***
 


Hi Martine! Ben je daar?
Hi Rosa, jazeker!


Top, mooi op tijd!
Brand maar los


Het nieuwe jaar begon voor jou wel goed, als Head of Consumer NL! Hoe bevalt het?
Heel goed! Ik werk met een topteam en zit hier helemaal op mijn plek. En dat ik zo snel het vertrouwen kreeg om de Consumer-divisie binnen LEWIS Nederland te gaan leiden doet natuurlijk erg goed.


Ja, vier maanden na je eerste dag al! Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
Haha, daar kwam wat geluk bij kijken. Een paar weken nadat ik was gestart bij LEWIS kwam de positie van Head of Consumer vrij. Toen deze me werd aangeboden hoefde ik niet lang na te denken voordat ik accepteerde. Ik houd wel van een uitdaging.


Dat blijkt! Je begon als professioneel snowboarder maar wist snel op te klimmen in een hele andere wereld..
Dat lijkt inderdaad een hele andere wereld, maar het was voor mij een hele natuurlijke opmars naar waar ik nu sta. Ik heb professioneel snowboarden altijd kunnen combineren met (reis)journalistiek, waardoor ik goed bekend ben met het medialandschap. Daarnaast ben ik via het snowboarden in de sportbondenwereld terechtgekomen, waar ik zes jaar lang een marketingcommunicatie-afdeling heb geleid. In die functie heb ik ook veel met bureaus samengewerkt. Uiteindelijk staat het allemaal met elkaar in verbinding.


Wel tof om zoveel interesses te kunnen combineren in je werk!
Maar is het leven op het kantoor niet een beetje saai in vergelijking met het snowboarden?
Op een gegeven moment is je lijf wel een beetje klaar met blessures. Ik heb het kantoorleven ruim 10 jaar geleden dan ook met open armen verwelkomd. En bovendien is het werken aan de bureauzijde zo dynamisch dat geen dag hetzelfde is. Ik heb alleen last van fomo als er uitzonderlijk veel sneeuw gevallen is - wat deze winter toevallig best vaak was.


Neem je dan niet sneeuwvrij ;)?
Zeker wel! Gelukkig hebben mijn collega's daar begrip voor ;)


Klinkt als een fijn team! Naast snowboarden (als dat nog kan), wat zijn je plannen op werkvlak voor de komende tijd?
Ik wil de komende jaren het LEWIS-kantoor in Amsterdam verder laten groeien, zowel qua team als qua klantportfolio. We hebben in dit eerste kwartaal al een flink aantal pitches gewonnen, en we zijn volop nieuwe teamleden aan het werven - veel sneller dan ik had durven hopen! Dat is dus voor mij een lekkere start.


Zeker een goede start! Hopelijk verloopt de rest van het jaar ook zo. Ik wens je in elk geval vast veel succes!
Dankjewel Rosa, en leuk je gesproken te hebben. We houden contact!


Doen we, dank voor je tijd :)